Politica 22 Mai 2009 02:39
Presedintele UDMR, Marko Bela, apreciaza ca, prin masurile luate de guvernanti, ei sunt de fapt cei care ii determina pe maghiari sa promoveze autonomia teritoriala, transmite corespondentul NewsIn.
“Guvernantii ar fi trebuit sa incerce, daca erau intelepti, destepti, sa ne dovedeasca sa nu avem nevoie de autonomie, fiindca si fara autonomie suntem sustinuti din buget, proiectele primarilor, consiliilor sunt sustinute din buget, ponderea specialistilor maghiari in institutiile deconcentrate si ale statului este potrivita, deci sunt maghiari conform procentajului populatiei. Un politician sau un partid sau un Guvern intelept ar proceda astfel, sa ne dovedeasca ca nu avem dreptate cand cerem autonomie”, a declarat joi, la Sf.Gheorghe, Marko Bela, informeaza NewsIn.

In schimb, spune presedintele UDMR, guvernantii incearca sa dovedeasca, cu masurile luate, ca maghiarii au dreptate cand cer autonomie si ca alta cale nu este daca nu ai bani pentru relanasarea zonei, a infrastructurii si a economiei. “Daca oamenii comunitatii tale sunt schimbati din functii de conducere, atunci in mod firesc este nevoie de cealalta solutie, si anume noi sa decidem, si daca decidem noi, in legatura cu functiile, cu buget, cu dezvoltare, problema se rezolva”, a mai spus Marko Bela.

Marko Bela a fost prezent joi, in Sfantu-Gheorghe, pentru a-si lansa cartea “Zilele unui iredentist”, care cuprinde inregistrari telefonice, convorbiri la locuinta si la serviciu ale lui, inregistrate si traduse de fosta Securitate in perioada aprilie 1986 - 16 decembrie 1989.

Marko Bela le-a tradus inapoi si le-a publicat intr-un volum, cu intentia de a demonstra tinerei generatii care nu a trait acele vremuri ce se poate intampla daca nu suntem atentie la ce inseamna o democratie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.