Politica 22 Mai 2009 02:34
Presedintele PNL Crin Antonescu i-a criticat dur, joi, pe Traian Basescu, Emil Boc si Mircea Geoana, cu ocazia unui miting electoral, cu mesaje si slogane de campanie prezidentiala, desfasurat la Iasi, transmite corespondentul NewsIn.
"Am vazut, in ultimele cinci luni, ce-au facut cei care ne-au urmat. Au vorbit mereu de greaua mostenire si trebuie sa le spun inca o data: 'pa, piticilor, e prea grea pentru voi'. Ati jefuit, ati napadit, sa va aduceti clientela, sa dati afara oamenii capabili, sa lasati primarii fara bani si sa nenorociti mediul de afaceri. Adevarul e ca tara este condusa de mincinosi. Numele si functiile lor sunt Traian Basescu presedintele Romaniei, Emil Boc prim-ministru si Mircea Geoana ajutor de presedinte si ajutor de prim-ministru", a spus presedintele PNL, Crin Antonescu.
Liderul liberal a criticat si candidatii PDL si PSD pentru europarlamentare si a facut un apel catre participantii la miting sa voteze pe 7 iunie lista liberala. "Trimiteti oameni seriosi in Parlamentul European, nu popandai de-ai lui Traian Basescu sau de-ai lui Mircea Geoana", a mai spus Antonescu.

Ulterior, presedintele PNL a reluat criticile la adresa lui Traian Basescu spunand despre acesta ca se "ascunde in spatele candidaturii lui Boc". "Atunci cand se discuta despre sansele la prezidentiale, Traian Basescu nu are curajul sa spuna ca in ultimii cinci ani s-a gandit doar la un al doilea mandat. Se ascunde in spatele unei candidaturi a lui Boc. Cum se poate ascunde cineva in spatele lui Boc? E iluzionism?", a spus Antonescu, in aplauzele militantilor PNL, informeaza NewsIn.

La miting au tinut discursuri si lideri ai filialei locale a PNL, care si-au aratat sprijinul pentru candidatura lui Crin Antonescu la prezidentiale. Critici la adresa actualilor lideri ai partidelor aflate la guvernare a mai adus vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian. "Sincer, mi-e cam lehamite sa mai critic guvernarea. Mi-e lehamite pentru ca ar trebui sa folosesc calificative dintr-un registru pe care eu il credeam depasit in mediul politic. Spun doar un singur lucru: ei nu sunt in stare nici sa zugraveasca ce am construit noi", a spus, in alocutiunea sa, vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian.

Mitingul PNL s-a desfasurat pe parcursul a doua ore la Centrul "Providenta" din Iasi si au participat 2.000 de militanti liberali, 500 dintre acestia aflandu-se in afara salii unde s-a desfasurat evenimentul, din cauza lipsei de locuri. PNL a mobilizat membri din diverse comune limitrofe ale Iasiului, dar si din orasul Pascani, municipiu aflat la circa 70 de kilometri de Iasi. Militantii PNL au fost adusi cu microbuze si autobuze speciale.
Liberalii ieseni au pregatit pentru Antonescu si un slogan electoral: "Fiti optimisti! Se poate mai bine!". Sloganul a fost vizibil pe pliante electorale si pe tricouri purtate de militanti PNL. "Nu e sloganul pentru prezidentiale, i l-am pregatit noi pentru aceasta ocazie si i-a placut", a spus unul din liderii PNL care au organizat evenimentul. Crin Antonescu a repetat de cateva ori, in discursul sau, sloganul gasit de liberalii ieseni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.