Politica 22 Mai 2009 14:59
Principele Radu Duda, candidatul independent la prezidentiale, urmeaza exemplul contracandidatilor sai Crin Antonescu si Mircea Geoana si face primii pasi catre inceperea campaniei electorale pentru alegerile din noiembrie, cum altcumva decat prin acuzatii la adresa conducerii.
Principele pare sa fi preluat un obicei al politicienilor romani si anume acela de a-i critica pe altii pentru a iesi la suprafata, desi politicienii merg pe aceasta strategie de obicei pentru a alunga atentia opiniei publice de la propriile greseli. Stim cu totii ca pe acest principiu se bazeaza orice campanie electorala in Romania, astfel ca si cea a lui Radu Duda ni se va parea foarte logica in contextul societatii romanesti.

Pentru inceput, aspirantul independent la cea mai inalta functie in stat se preocupa cu, deja devenit "eternul" subiect al crizei economice. Principele ii critica pe guvernanti pentru ca incearca sa "musamalizeze" situatia economica precara cu "dispute electorale jenante".

Radu Duda face si cateva observatii asupra modului de guvernare din ultimii ani. "Cresterea economica relativa, dar constanta din ultimii ani a facut ca oamenii sa ignore promisiunile neonorate ale politicienilor, astfel luand nastere doua lumi: una in care cei care au fraiele tarii promit si nu fac, si alta in care oamenii sunt obisnuiti sa isi rezolve problemele singuri, adesea la limita sau dincolo de legi, pentru ca din partea liderilor si a institutiilor au pierdut orice speranta", a declarat Principele.

Acesta este de parere ca anul 2009 este unul dintre cei mai grei datorita rupturii creeate intre stat si cetateni.


4 greseli basesciano-guvernamentale

Principele Radu a tinut sa sublinieze care sunt, in opinia domniei sale, greselile care "au agravat criza economica in perimetrul romanesc, toate strict determinate de iresponsabilitate, obtuzitate si de egoism".
  • Incapacitatea liderilor politici de a lua in calcul prognozele si de a proiecta durabil, in domeniul economic si financiar.
  • Votarea unor legi pentru scopuri pur electorale sau servind interesele catorva, in detrimentul tuturor celorlalti. „Victimele cele mai recente, pensionarii si profesorii, carora li s-a promis cresterea sau macar mentinerea veniturilor, pentru a descoperi, doar cateva luni mai tarziu, ca toate promisiunile erau fara acoperire”, a declarat Radu Duda.
  • Introducerea, intr-un moment nepotrivit, a unor reglementari fiscale restrictive, de tipul impozitului forfetar, care ingreuneaza, daca nu distruge, in conditii de criza economica, viata multor intreprinderi mici.
  • Managementul politic clientelar al banilor publici. „In timp ce s-ar putea crea locuri de munca prin investitii in infrastructura, agricultura sau celelalte domenii stipulate de acordurile cu FMI, UE, BERD sau BEI, tara este tinuta in asteptare, intr-o asteptare nejustificata, pentru ca cei alesi, clientela lor politica, sa introduca acesti bani in activitati fara impact social pozitiv, cu unicul scop de-a trage foloase personale”, sustine Radu Duda.

In incheierea discursului sau, Principele Radu ia o nota mai grava si conclude ca: "Daca nu se termina circul politicianist, o sa se termine painea, pentru prea multi dintre oamenii acestei tari".

Discursul sustinut joi la Palatul Elisabeta de Principele Radu il puteti citi in intregime aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.