Politica 21 Mai 2009 01:49
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, sugereaza ca social democratii ar putea parasi coalitia de guvernare daca PDL va continua sa se ralieze pozitiilor dure ale sefului statului.
Intr-un interviu acordat, marti, pentru Radio Realitatea FM, liderul onorific al social democratilor nu-si ascunde adversitatea fata de intrarea la guvernare a PSD alaturi de PDL:

“Eu n-am fost adeptul acestei aliante. Nu am fost entuziastul sustinator al ei”. Concesiv, ex-presedintele Romaniei accepta motivele intrarii PSD la guvernare: “Ma rog, s-a negociat acest lucru, are si ea (alianta -n.r.) ratiunea ei pentru ca cele doua partide impreuna asigura o majoritate stabila. Asta bineinteles ca inseamna, ca orice intelegere politica, si un anumit compromis”.

Ion Iliescu ii da o replica, mai apoi, presedintelui Romaniei dupa ce, luni, la Paris, s-a aratat dezamagit de el insusi pentru nasirea coalitiei PSD-PDL.

In opinia liderului onorific al PSD: “Teoria domnului Basescu ca asta a fost compromis... Pai, in politica faci compromisuri, altminteri nu se poate. Insa, cum v-am spus, e trasatura de caracter a domnului Basescu. El a demolat Alianta D.A. cu care a venit la putere, acum vad ca ataca acest parteneriat. Demonstreaza inca o data domnul Basescu ca este omul nepotrivit pentru functia de sef al statului. (...) N-are aceasta virtute domnul Basescu”. Concluzia lui Ion Iliescu a fost ca “declaratia de ieri (luni-n.r.) este pentru un sef al statului neonoranta”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.