Politica 21 Mai 2009 01:47
Subiectul s-a aflat si in urma cu doua saptamani pe masa Consiliului Suprem de Aparare al Tarii, dar a fost amanat. Miza principala a Planului o reprezinta decizia privind tipul de avion pe care Romania il va achizitiona in locul batranelor MiG-uri rusesti.
Anuntul privind convocarea sedintei cu aceasta tema unica a fost facut, miercuri, de Administratia Prezidentiala, fara vreo alta precizare. Sedinta de joi este cea de-a doua din ultimele doua saptamani a CSAT.

Planul de inzestrare a Armatei s-a aflat si pe agenda reuniunii din 28 aprilie a.c., dar a fost amanat. In schimb, cu acea ocazie, CSAT a aprobat Strategia de inzestrare a Armatei.

De fapt, discutiile in privinta Planului se refera la chestiunea cumpararii de avioane multi-rol. Disputele, de-a lungul timpului, au fost legate de producatorul de la care sa fie cumparate aceste avioane, cele mai multe voci pledand pentru cel american - F16.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.