Politica 21 Mai 2009 17:14
Prefectul de Mures, Marius Pascan, a declarat, miercuri, ca a sesizat DNA in cazul primarului din Band, cantautorul Mircea Rusu, din cauza unor lucrari incredintate de primarie fara licitatie.
Corpul meu de control - si repet, eu pornesc de la prezumtia de nevinovatie - a constatat ca nu s-a respectat legea achizitiilor publice la Band, au constatat lucrari cu incredintare directa pe sume foarte mari, mai apoi acte aditionale la contractele de incredintare directa, nu mai comentez. Acum, cum s-au facut lucrarile respective, in general lucrari de infrastructura, si pentru ca exced competentele Corpului meu de Control aceste nereguli pe care le-am depistat, implicit faptul ca nu a tinut cont deloc de ce a hotarat Consiliul local, acele lucrari nu erau macar avizate prin hotarare de CL, deci pur si simplu domnul primar a incalcat si Legea administratiei, comportandu-se si ca legislativ si ca executiv. Or, in situatia respectiva, am sesizat atat Curtea de Conturi cat si Departamentul National Anticoruptie, solicitandu-le sa aprofundeze aceste prime constatari pe care le-am facut eu si sa vada intreaga documentatie, implicit sa verifice lucrarile respective, daca sunt sau nu reale”, a declarat Pascan, potrivit NewsIn.

Prefectul a precizat ca in vizor se afla si alti primari din judet. „Nu e singurul primar pe care l-am verificat sau vizavi de care am trimis sesizari la organele abilitate sa aprofundeze sesizarile mele. In cazul primarului din Band, am primit sesizari inclusiv din partea unor consilieri locali, punctuale, legate de anumite ilegalitati si fireste ca am trimis Corpul de Control sa verifice aceste sesizari”, a afirmat reprezentantul Guvernului in teritoriu.

In cazul celorlalti primari, Pascan refuza sa dea nume. „Nu e singurul primar, dar imi permit sa nu fac publice aceste primarii, pentru ca, pana una-alta, aceste lucruri pe care eu le-am constatat nu se confirma sau, probabil, primarul nu va fi gasit vinovat, ci altcineva. Eu sunt dator sa sesizez organele abilitate si sa verific, sa ma asigur ca legea este respectata”, a aratat prefectul.

Marius Pascan a precizat ca in cazul Bandului e vorba de lucrari de reparatii de drumuri, pietruiri, ingradiri, pentru care nu s-a respectat legea achizitiilor publice. „Pe mine nu ma intereseaza daca beneficiarii au sau n-au conotatii politice, ma intereseaza daca Legea achizitiilor publice a fost respectata si acolo in cateva cazuri, cu sume foarte mari, a fost evident incalcata. Vorbim de sute de miliarde de lei vechi”, a spus prefectul.

Mircea Rusu a declarat ca este vorba de o reclamatie mai veche facuta de contracandidatul sau la alegerile locale, Florian Vaidean. „Am fost la DNA si am dat declaratii. Mai merg daca trebuie”, a spus Mircea Rusu.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.