Politica 20 Mai 2009 16:51
Fostul ministru al Dezvoltarii Laszlo Borbely a declarat, marti, la Oradea, ca atat episcopul Tokes Laszlo, cat si reprezentantii UDMR vor trebui vor trebui sa faca anumite compromisuri pe durata campaniei electorale pentru europarlamentare, pentru a nu risipi voturile maghiarilor.
"Episcopul Tokes, stiti prea bine si dumneavoastra, a facut in trecut chiar campanie imptriva UDMR. Dar am inteles si noi, si sper ca si dansul, ca nu are rost sa risipim voturile maghiarilor” a spus Laszlo Borbely, prezent marti intr-o vizita in judetul Bihor.

Laszlo Borbely a mai precizat ca exista doua staffuri de campanie pentru europarlamentare, unul al UDMR si unul al lui Tokes. „Ducem o campanie pe doua flancuri, dar asta nu inseamna ca nu incercam sa corelam actiunile celor doua echipe de campanie” a precizat Borbely.

Fostul ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a subliniat ca lista UDMR pentru alegerile europarlamentare, cu Tokes Laszlo pe prima pozitie, este una a solidaritatii maghiarilor din Romania. „Am avut si probabil vom mai avea pareri divergente cu episcopul Tokes, dar trebuie sa facem si compromisuri. Mizam pe un rezultat de minimum 8,5% la aceste alegeri si trebuie sa fim convinsi ca nu vom mai avea o situatie exceptionala precum cea din 2007, cand etnicii maghiari au iesit masiv la vot, iar romanii nu”, a mai spus Borbely Laszlo.

Acesta a declarat ca UDMR va duce o campanie din usa in usa si ca miza scrutinului electoral este aceea ca fiecare partid sa reuseasca sa isi mobilizeze cat mai bine electoratul. „Daca oamenii nu vor merge la vot e clar ca este un semnal negativ pe care ni-l vor da. De fapt, batalia care se duce intre partide este cine poate sa isi duca cei mai multi votanti la urne” a mai precizat Borbely. De altfel, acesta s-a aratat dezamagit de dezbaterile din campania electorala pentru europarlamentare. „Nu vad nicaieri discutii pe fond, legate de temele europene. Suntem intr-o campanie in care vorbim mai mult despre averile unor demnitari, despre candidatii la presedintie, decat problemele legate de Uniunea Europeana” a mai spus Borbely Laszlo.

Laszlo Tokes, Iuliu Winkler, Sogor Csaba si Szilagyi Zsolt sunt primii patru candidati la Parlamentul European pe Lista Solidaritatii Maghiare, propusa de UDMR si CNMT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.