Politica 19 Mai 2009 02:55
Liderii coalitiei au stabilit luni ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe cele doua Coduri - penal si civil -, urmand ca pana la inceputul lunii iunie sa mai aiba loc intalniri cu reprezentantii societatii civile si cu toti cei interesati, a declarat vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur.
Liderii coalitiei i-au mandatat pe Victor Ponta si Daniel Buda sa se ocupe de armonizarea tuturor punctelor de vedere.

"De patru ani si jumatate ne certam si tot cautam solutii. Acum doamna Macovei se duce la Bruxelles ca sunt mai multi bani acolo. Suntem prinsi de termenele de rapoarte de tari. Dupa raportul intermediar din februarie erau 14 puncte pe care Romania trebuia sa le indeplineasca. Trei vizau Parlamentul. Am dezbatut codul penal si civil in cele doua comisii si pentru a respecta termenul de 15 iunie pentru a prinde in raportul de tara realizarile noastre, reusim sa rezolvam doua puncte care tin de Parlament - Codurile si dosarul domnului Mihailescu, care va primi aviz pentru inceperea urmaririi penale. Sper ca semnalul dat pe cele doua coduri sa aiba efect. Daca aveam un ministru responsabil din 2005 Romania avea codurile inca de acum patru ani", a declarat social-democratul Victor Ponta. El a amintit ca 30 iunie este primul termen pentru codurile de procedura.

Geoana: A venit vremea sa intrebam ce s-a facut in ultimii patru ani in justitie

"Parlamentul a avut restante pe care le-a rezolvat. Indemnul meu este de a ne concentra pe cele 12 cerinte inca nerezolvate care ne pot aduce daune, inclusiv in ceea ce priveste fondurile pentru Romania", a declarat liderul PSD, Mircea Geoana. "Ceea ce a spus domnul Ponta este perfect adevarat. Cred ca Ministerul Justitiei, inclusiv Presedintia, au obligatia sa ne spuna ce s-a intamplat in cei patru ani si ceva de lipsa de reforma in justitie. De patru ani si jumatate batem pasul pe loc".

Geoana a facut un apel la celelalte familii politice pentru a a face un efort asa incat raportul pe tara sa fie pozitiv.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.