Politica 19 Mai 2009 16:32
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie, pe 19 mai, sesizarea Comisiei de disciplina facuta impotriva procurorului Emilian Eva de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, fost procuror DNA, care a instrumentat dosarele familiei Voiculescu.
Procurorul Eva este acuzat ca a incalcat Legea 303/2004, urmand sa fie judecat de CSM pentru "imixtiunea in activitatea unui alt procuror".
Surse judiciare au explicat, pentru NewsIn ,ca procurorul Emilian Eva a fost reclamat la CSM in cursul anului 2008, moment la care lucra in cadrul Sectiei a II-a din DNA de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie, de procurorul Paul Petrovan de la Sectia I din DNA de combatere a infractiunilor de coruptie.

Procurorul Eva a fost acuzat, in sesizarea trimisa de CSM, ca i-a cerut detalii procurorului Petrovan despre un dosar in care acesta din urma ancheta un primar din Iasi, apropiat al fostului procuror.

Potrivit surselor NewsIn, Emilian Eva ar fi luat legatura si cu specialistul DNA care lucra in acel dosar, incercand sa obtina Raportul de constatare, ce urma sa fie intocmit in acel dosar.

"Exista banuiala ca a vrut acel raport pentru a-l pune la dispozitia primarului", au explicat sursele.

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat, in decembrie 2008, incetarea detasarii la DNA nivel central a procurorului Emilian Eva, cel care l-a trimis in judecata pe Dan Voiculescu pentru privatizarea ICA si care s-a ocupat de dosarul "Loteria II", acesta intoarcandu-se la Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.