Politica 18 Mai 2009 01:34
Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, la Realitatea Tv, ca, in calitate de cetatean, i-ar reprosa ministrului de Finante Gheorghe Pogea introducerea impozitului forfetar, adaugand, in acelasi timp, ca au existat si argumente pentru introducerea acestei masuri.
Intrebat ce i-ar reprosa ministrului de Finante, daca ar fi cetatean, presedintele a raspuns: "Cred ca i-as reprosa impozitul forfetar, da". "Pe de alta parte, are si argumente pentru", a tinut seful statului sa adauge.

Basescu a dat drept exemplu "foarte multe SRL-uri care aduc mere din Polonia, din Turcia" si care "sunt firme care n-au platit un leu taxe la stat, desi desfasoara afaceri bune, dar ele sunt afaceri familiare, asa figureaza, deruleaza afaceri de cateva zeci de milioane de euro pe an si taxe zero la stat", informeaza NewsIn.

Presedintele a mai afirmat ca nu trec doua zile fara sa ia legatura cu guvernatorul si cu ministrul de Finante. Basescu a adaugat ca nu are niciun repros de facut public fata de Pogea. "Cat timp e constructiv, nu am ce sa-i reprosez", s-a referit seful statului la ministru de Finante. Seful statului a mai dat exemplul si unei discutii avute in urma cu trei zile cu premierul, cu ministrul Finantelor si cu cel al Transporturilor pentru gasirea unei solutii pentru continuarea programului de autostrazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.