Politica 18 Mai 2009 13:28
Seful statului a declarat la finele acestei saptamani ca desi trimestru I confirma criza economica in Romania, semnele din aprilie sunt pozitive, precizand insa ca nu se hazardeaza, pe baza acestor date, sa se bucure si sa afirme ca tara noastra incepe sa iasa din criza.
Prezent, sambata, la Congresul Studentilor din Romania, presedintele a facut cateva referiri la situatia economica a Romaniei, abordand o atitudine rezervata in privinta iesirii din criza a tarii noastre. "Dupa cum ati vazut, trimestrul I confirma criza economica, dar inca nu sunt indeplinite standardele sa putem afirma ca Romania este in recesiune, insa avem o scadere a PIB de 6,4% pe primele trei luni ale anului. Semnele din aprilie sunt pozitive, dar nu ma hazardez sa ma bucur si sa afirm ca incepem sa iesim din criza, as astepta si trimestrul doi, adica sfarsitul lunii iunie", a precizat seful statului, potrivit NewsIn.

Basescu a aratat ca, personal, are drept obiectiv ca Romania sa nu intre intr-un derapaj economic si, implicit, un derapaj social, si ca o parte a efortului depus in acet sens inseamna si un bun parteneriat cu Guvernul. "Orice masura care va trebui luata pentru a evita derapajul economic va asigur ca va fi luata, chiar daca este an electoral si chiar daca va fi dureroasa. In evaluarile noastre, dar nu mai pun mana in foc pentru nimic, in decembrie aveam informatiile oficiale ca Romania va avea o crestere economica intre 3 si 6%, in orice caz, dupa evaluarile existente acum, pe care nu mi le asum, doar vi le transmit ca informatie, se pare ca incepem sa ne revenim, dar in niciun caz nu afirm ca Romania este pe drumul de a iesi din criza", a explicat presedintele.

Seful statului a admis ca se astepta la o cadere mult mai puternica a economiei romanesti in primul trimestru, evaluarile sale relevand faptul ca scaderea PIB-ului in primele trei luni ale anului 2009 va fi de 8%. "Iata ca este de 6,4%, sa speram ca nu coboara mai mult", a spus Basescu.

Traian Basescu a reiterat afirmatia facuta si ca alte ocazii privind conditionarea candidaturii pentru un nou mandat la Presedintie de mersul crizei economice, intrebat de un student daca la Congresul de anul viitor va mai fi prezent in calitate de sef al statului. "Daca ne vom intalni si la anul in aceeasi formula depinde de criza. Fiind constient de acest lucru, tocmai de aceea mi-am asumat ca cel mai important target al meu sa fie diminuarea efectelor crizei", a spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.