Politica 15 Mai 2009 02:33
Proiectul initiat, acum mai bine de 8 ani, de Anca Boagiu si Roberta Anastase, de promovare a femeilor in politica s-ar putea concretiza intru-un Pact pentru Femei.
Conferinta care a avut loc, ieri, la Muzeul Taranului Roman, “Egalitate de sanse pentru femei in politica romaneasca”, este un program de incurajare desfasurat de Fundatia Ithaka in parteneriat cu Fundatia Robert Schuman.

Rezultatele acestei campanii vor fi prezentate la Bruxelles Comisiei Europene. Conferinta pe teme legate de importanta implicarii femeilor in politica a adus in discutie, la propunerea Mihaelei Miroiu, profesor SNSPA, infiintarea unui “Pact pentru Femei”. Acesta va pune la dispozitie materialele de documentare, cat si partea de cercetare.

“Proiectul ar trebui sa delimiteze fortele canalizate spre implementarea politicilor publice de sustinere in fapt a femeii obisnuite, nu numai la nivelul politicii. Avem nevoie de un minimalism politic pe termen scurt si de o strategie pe termen lung”, afirma Mihaela Miroiu.

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca “nu exista suficiente femei care sa opteze pentru politica”, prin exemplul personal sperand sa incurajeze tinerele doamne pentru o cariera in politica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.