Politica 15 Mai 2009 02:30
O noua rectificare a bugetului de stat si o rectificare a bugetului asigurarilor sociale pe anul 2009 ar putea fi realizate de Guvern in vacanta parlamentara, potrivit unui proiect de lege elaborat de Executiv si postat pe site-ul Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul.
Proiectul de lege se afla in dezbatere publica, cei interesati putand sa trimita sugestii pana la data de 23 mai 2009, dupa cum a anuntat purtatorul de cuvant al Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, Ionut Cirjan, relateaza Agerpes.

Prin acest act normativ, Executivul cere acordul Legislativului pentru a putea emite ordonante in mai multe domenii, precum finantele publice, economie, protectie sociala, administratie publica si interne, transporturi, sanatate si agricultura.

Potrivit proiectului, pe perioada vacantei parlamentare, in domeniul administratiei publice si interne, Guvernul doreste sa ia masuri privind transmiterea unor institutii publice din subordinea MTS in administrarea autoritatilor locale, ca urmare a descentralizarii, sa modifice ordonanta privind infiintarea, organizarea si functionarea serviciilor publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple, dar si sa modifice, prin ordonanta, preturile locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei prin sistemele centralizate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.