Politica 15 Mai 2009 02:20
Traian Ungureanu a afirmat, la o dezbatere organizata de GDS, ca liderii PDL au elaborat o lista pentru Parlamentul European in pofida unor nemultumiti care nu ar fi agreat includerea unor personalitati din societatea civila in fruntea listei partidului.
Ungureanu a afirmat, in cadrul dezbaterii "Relatia dintre societatea civila si politica la 20 de ani dupa caderea comunismului", care a fost organizata joi de Grupul pentru Dialog Social, ca in PDL exista oameni care ar fi preferat ca lista pentru alegerile europarlamentare sa nu fie deschisa de persoane din afara partidului.

"Sunt de parere ca nu trebuie sa ignoram meritul unui partid, pe care stim sa-l injuram acum, ca a reusit sa faca aceasta lista in contra intereselor de partid. Sa nu cumva sa credeti ca PDL, sau in PDL, nu exista oameni care isi visau o lista interna de partid", a spus Ungureanu, citat de NewsIn.

Candidatul PDL sustine ca acest lucru genereaza optimism in ceea ce priveste relatia dintre societatea civila si mediul politic. "Gestul acesta trebuie notat cu incredere, asa cum trebuie notate inertia si imobilismul celorlalte liste, care recicleaza practic toxina politica a celor doua partide la care ma refer aici", a spus Ungureanu despre componenta listelor PSD si PNL. Ungureanu a afirmat ca intrarea sa in politica nu-i afecteaza independenta si implicarea in societatea civila, pozitie impartasita si de catre alti doi candidati prezenti la dezbatere, Cristian Preda si Monica Macovei.

Macovei si-a exprimat preferinta pentru Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne a Parlamentului European, in timp ce Preda si Ungureanu ar dori sa activeze in Comisia pentru politica externa. "Nu am o optiune angajata. Ma tenteaza Comisia de politica externa, dar asta ii tenteaza pe multi. Ma intereseaza si cea de cultura, dar aceasta nu e cea mai impunatoare. Am sa vad acolo", a spus Ungureanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.