Politica 15 Mai 2009 19:27
Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, l-a catalogat pe presedintele Traian Basescu ca fiind "o boala" de care sufera Romania, oferind si a oferit ca unic tratament candidatul PSD la Presedintie, despre care a spus ca este o "alternativa serioasa si credibila"
"Ca sa vindeci o boala este esential sa pui un diagnostic corect. Boala Romaniei astazi se numeste Traian Basescu, el si regimul pe care incearca sa il impuna, un regim al minciunii, al urii, intolerantei, si al dispretului fata de lege, al haosului, al razbunarii, al izolarii. Tratamentul e unul singur, avem nevoie prin votul romanilor de un stat cu altcineva in locul lui Basescu. Un stat eficient, modern, care sa gaseasca solutii la problemele oamenilor. Va rog sa dati dv raspunsul", a declarat Adrian Nastase.

Astfel, fostul prim-ministru a facut o scurta caracterizare a urmatorului presedinte al Romaniei "care trebuie sa fie candidatul PSD". "PSD trebuie sa ofere o alternativa serioasa si credibila, nu numai la Traian Basescu, dar si la felul sau de a face politica (...)Trebuie sa ne luptam cu totii pentru el, pentru ca Romania are nevoie de un presedinte nou, de un presedinte vizionar,(...)de un presedinte care sa se gandeasca la binele celor multi, nu doar la binele prietenilor de pahar".

Nastase a spus ca PSD are de rezolvat doua crize in Romania, una de natura economica, "importanta", iar alta a statului de drept "pe care a produs-o cu harnicie Traian Basescu". El spune ca aceste doua crize pot fi rezolvate: cea economica prin politici de stanga, iar cea a statului statului de drept "prin debarcarea la tarm a lui Traian Basescu".

Fostul premier a mai vorbit si despre actuala guvernare alaturi de PDL si a afirmat ca ministrii PSD sunt amenintati ca vor fi dati afara din Guvern daca nu "canta" cum vrea presedintele Basescu. "Trebuie sa fim foarte atenti la rezultatele guvernarii actuale, noi avem experienta de a guverna in momente dificile si ne vom face datoria, dar trebuie sa fim atenti la partenerii de guvernare, deoarece au inceput sa faca lucrul pe care il cunosc ei cel mai bine: santajul. Ministrii nostri sunt amenintati ca, daca nu canta cum vrea Basescu, vor fi dati afara din Guvern".

Totodata, aducand aminte de Alianta D.A., cand Basescu "a garantat" pentru Tariceanu, Nastase a afirmat ca "Basescu a garantat pentru Boc si pentru Pogea, dar nu va trece mult timp si se va lepada si de ei ".

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a mai afirmat ca "nicicand in ultimii 20 de ani romanii nu au fost mai umiliti in propria lor tara".
"Niciodata nu a mai incercat cineva sa ii creeze unei prietene apropriate un minister numai pentru ea, niciodata. Niciodata nu si-a pus nimeni soferul si nepoata consilieri. In ritmul asta, pana si cainele Vasile din Modrogan (unde este sediul central al PDL, n.r.) va putea sa ajunga consilier de securitate la Cotroceni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.