Politica 15 Mai 2009 16:24
Vicepresedintele Comisiei de aparare din Camera, deputatul PNL George Scutaru, a declarat joi ca, in urma solicitarilor sale, ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, va fi nevoit sa dea explicatii privind efectele reducerii de buget din Armata, care ar putea avea efecte grave asupra sistemului de aparare nationala.
Liberalul ii solicita ministrului Apararii sa precizeze exact ce sporuri vor fi anulate in institutia pe care o conduce, durata pentru care se aplica asemenea restrictii si cuantumul reducerilor in cazul in care se va opera doar o diminuare a unor sporuri.

Opinia publica, dar mai ales militarii si familiile lor au dreptul sa cunoasca ce venituri vor fi diminuate in Armata, precum si programele de inzestrare care mai pot fi sustinute in condi?iile actualelor constrangeri bugetare”, transmite liberalul Scutaru.

George Scutaru a precizat si ca “in acest moment, MApN a decis sa suspende temporar plata sporului de confiden?ialitate si a celui de radiatii, insa exista informatii ca reducerile bugetare pentru cheltuielile de personal nu se vor opri aici, pentru ca se intentioneaza modificari si in ceea ce priveste sporul pentru specialitatea de clasa (in valoare de 5-10%) si a indemnizatiei de comanda (in valoare de 20-30%)”. Acesta considera decizia ca fiind inadmisibila, in contextual in care cei afectati de reducerea bugetara nu au fost instiintati din timp.

Sunt 75.000 de militari, care fiecare sustine cate o familie, care au obligatii financiare si care nu se pot trezi de la o luna la alta cu veniturile diminuate fara a fi preveniti”, este de parere deputatul liberal.

Astept de la Ministrul Apararii sa explice ce masuri ia institutia pe care o conduce pentru a preintampina noi cazuri „Floricel Achim”, in conditiile in care veniturile militarilor scad si gradul de vulnerabilitate poate creste in sistemul de protectiei al informatiilor clasificate. In mod normal, macar angajatilor Directiei Generale de Informatii a Apararii ar trebui sa li se asigure sporul de confidentialitate, pentru ca obiectul activitatii lor implica accesarea si folosirea informatiilor clasificate”, considera liberalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.