Politica 15 Mai 2009 16:18
Presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda, a declarat joi la Cluj ca unii oficiali de la nivelul Uniunii Europene urmaresc blocarea fondurilor europene pentru Romania, prin intocmirea unui raport de tara nefavorabil.
Buda a recomandat responsabililor europeni de rea-credinta sa nu uite de contributia tarii noastre la bugetul comunitar. „Problema raportului de tara sau posibilitatea ca acesta sa fie, intr-adevar, critic, este legata de dorinta unor responsabili de la nivelul UE care au tot interesul de a gasi, sa spun asa, nod in papura pentru a putea bloca fondurile care urmeaza sa fie trimise in Romania. Eu sper sa nu exista, totusi, aceasta coalizare a acestor forte de rea-credinta din spatiul european de a bloca aceste fonduri pentru Romania. Le-as recomanda acestor responsabili sa nu uite ca Romania este un contributor important la bugetul UE, iar acele fonduri ni se cuvin nu pentru ca asa asa doresc domniile lor ci pentru ca este, practic, o consecinta directa a contributiei noastre la UE.”, a afirmat Buda in cadrul unei conferinte de presa, transmite NewsIn.

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor a mai spus ca exista progrese vizibile in ceea ce priveste reforma in justitie si ca cineva trebuie sa fie orb sa nu observe acest lucru.

„Doar daca cineva este de rea credinta nu poate sa observe care sunt beneficiile sau care sunt plusurile aduse in ceea ce priveste reforma in justitie si aici ma refer in primul rand la finalizarea deja a doua coduri substantiale, cele mai importante de la nivelul celor patru coduri: Codul Penal si Codul Civil, care ieri au primit votul la nivelul comisiilor./.../ Trebuie sa fi orb sa nu vezi ce s-a facut in Romania in ceea ce priveste reforma in justitiei ”, a spus deputatul clujean.

Buda a spus ca pe langa aceasta reusita, exista angajamentul de finalizare a celor doua coduri de procedura pana la sfarsitul sesiunii si deblocarea dosarelor demnitarilor, din Parlament, „ceea ce demonstreaza vointa politica de a nu ne mai interfera ca si Parlament in circuitul justitie”.

Daniel Buda a spus ca dosarul senatorului PSD Serban Mihailescu – care s-ar afla, bolnav, la Viena – va primi aviz favorabil.
Buda a spus ca din calitate de presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor a avut o colaborare foarte buna cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, care va avea in continuare sprijinul coalitiei de guvernamant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.