Politica 14 Mai 2009 01:52
Comisia Europeana a declansat, miercuri, procedura de deficit excesiv impotriva Romaniei, Lituaniei, Maltei si Poloniei. Intr-un discurs tinut in fata Parlamentului, in ziua dezbaterii motiunii de cenzura a liberalilor la adresa Guvernului, premierul Emil Boc a sustinut ca adevarata motiune de cenzura este declansarea de catre Comisia Europeana a procedurii de deficit excesiv "impotriva iresponsabilitatii Guvernului PNL din 2008".
Liberalul Varujan Vosganian a sustinut ca din deficitul bugetar pe 2008, considerat excesiv de PDL-PSD, trei miliarde de euro nu ar fi trebuit trecute la acest capitol si a acuzat partidele de la guvernare ca nu au avut "barbatia" sa convinga CE ca suma reprezinta doar cheltueili ocazionale.

"Din cele 3 miliarde de euro, un miliard sunt titluri nominative la Fondul Proprietatea. Daca aveati barbatie, convingeati CE ca nu este vorba de un deficit, ci de asumarea istoriei. O alta suma de un miliard euro au reprezentat economiile primariilor din anii anteriori.

Potrivit Tratatului de la Maastricht, nu trebuia trecuta in deficit, pentru ca este o cheltuiala ocazionala si vine din faptul ca primariile au avut mai multi bani decat cheltuieli. Uitati-va pe site-ul Finantelor si gasiti acest miliard de euro.

Alte 500 milioane euro sunt integral raspunderea dumneavoastra pentru ca nu ati organizat adminsitrarea fiscala in ianuarie 2009, iar diferenta este legata de toate sumele platite pentru hotarari judecatoresti definitive, pentru ceea ce a facut PSD in perioada 2001-2004" a declarat Vosganian, adresandu-se coalitiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.