Politica 14 Mai 2009 01:14
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat miercuri la Realitatea TV ca ar putea candida la sefia partidului daca Mircea Geoana devine presedinte al Romaniei si daca va avea sprijin de la colegi.
"Daca ma vor sprijini colegii mei, da", a raspuns Nastase intrebarii legate de o candidatura la sefia PSD in situatia in care Geoana castiga presedintia Romaniei, informeaza NewsIn.

De asemenea, intrebat daca ar mai candida si in conditiile in care l-ar avea adversar pe Marian Vanghelie, Nastase a spus ca este de neinchipuit o asemenea competitie. "Eu nu cred ca cineva-si inchipuie ca eu as dori sa fac o competitie cu Marian Vanghelie pentru conducerea partidului. Cred ca nici Marian Vanghelie nu ar dori. Depinde pana la urma de ce doreste partidul sa fie mai departe, de felul in care isi vede viitorul. Eu cred insa in continuare in ceea ce am spus de fiecare data, desi se pare ca m-am inselat in cateva ocazii: un partid cum este PSD nu poate fi condus de o persoana, ci de o echipa. Si intr-o astfel de echipa e nevoie de oameni cu profile diferite, cu optiuni diferite, cu anumite calitati diferite", a conchis liderul social-democrat.

Referitor la posibilitatea redeschiderii luptei pentru presedintia partidului daca Mircea Geoana pierde alegerile, fostul premier s-a aratat evaziv. "Eu cred ca este important ce se va intampla in Romania si din punctul meu de vedere este important ca noi sa ne putem revalida ca forta politica principala, inclusiv prin castigarea alegerilor prezidentiale. (...) Noi nu participam la alegerile prezidentiale pentru a regla niste chestiuni in interiorul partidului, pentru ca astea putem sa le facem oricand la un Congres. Noi credem ca daca ne unim pentru a-l sprijini pe candidatul nostru, pe Mircea Geoana, la alegerile acestea, va exista un rezultat pozitiv", a declarat Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.