Pesedistii s-au hotarat sa-si adune din timp zestrea electorala. Asa se face ca, in aceasta vara, incepand cu 4 iulie, au pus de-o plimbare prin tara, "cu masina, cu trenul, cu piciorul", ca sa nu piarda vremea si sa acumuleze ceva capital electoral, pe care sa-l foloseasca la momentul oportun, cu atat mai mult cu cat ideea anticipatelor inca vantura aerul politic dambovitean.

"Caravana social-democrata" care va porni pe meleagurile tarii este, dupa Mircea Geoana, un bun prilej pentru partid de a-si continua stradania de modernizare si de a discuta cu opinia publica despre problemele care o macina. Desi nu s-au hotarat cum vor proceda, ce mijloace de transport vor folosi sau alte chestiuni organizatorice care au ramas deocamdata in suspans, pesedistii stiu una si buna: vor sa creeze "un apostolat al opozitiei solid", de la Geoana zicere. "Apostolii" PSD vor sa bata din poarta in poarta si sa propovaduiasca principiile de capatai ale social-democratiei, doar-doar vor face prozeliti, vor gasi oameni pe care sa lipeasca stampila PSD, care s-a dovedit cam lipsita de adeziv electoral in ultima vreme, considerand rezultatele alegerilor de anul trecut si chiar tendintele de scadere a popularitatii, semnalate de sondaje.

Geoana, probabil, se gandea ca insusi Iliescu ar putea fi cooptat in echipa de apostoli, dovada stau declaratiile lui din vremea cand fostului presedinte inca i se cauta un loc in partid. Geoana spunea atunci ca lui Iliescu nu-i trebuie o anumita functie pentru a fi purtator de cuvant pe probleme de sanatate, munca sau alte chestiuni arzatoare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.