Politica 14 Mai 2009 12:20
Vicepresedintele PD-L Gheorghe Stefan a declarat ca in campania pentru alegerile europarlamentare singura problema o reprezinta prezenta ca independent a Elenei Basescu, dar sustine ca voturile se vor contabiliza tot in dreptul democrat-liberalilor la alegerile prezidentiale din toamna.
Trebuie sa fim sinceri si sa recunoastem ca singura noastra problema este prezenta Elenei Basescu pe liste (ca independent.n.r.), pentru ca cine o voteaza pe ea nu poate vota PDL. Ar trebui ca rezultatele sa se cumuleze la fel ca la PSD plus PC. Acestea se vor regla in toamna, cand toate voturile se vor duce la Traian Basescu, care este presedintele spiritual al partidului”, a declarat pentru NewsIn Gheorghe Stefan.

Vicepresedintele a mai spus ca Traian Basescu va castiga alegerile prezidentiale, atacand posturile de televiziune care ii critica familia presedintelui. “Dupa revolutie mai multi oameni si-au facut trusturi de presa care acum ataca familia lui Traian Basescu, ceea ce nu mi se pare normal. El va castiga alegerile fiind in sondaje dublu ca procente peste Mircea Geoana si Crin Antonescu. Traian Basescu l-a mai batut odata pe Mircea Geoana in cursa pentru primaria capitalei (...)", a spus Gheorghe Stefan.

Stefan a mai spus ca PSD nu respecta protocolul incheiat cu PD-L la nivel national, dar el il va respecta atata timp cat si partenerii isi vor respecta cuvantul dat."Eu cunosc foarte bine protocolul cu PSD si pot sa spun ca noi l-am respectat, iar cei de la PSD, nu. Noi chiar am avut interdictie o perioada sa aparem in presa cu declaratii la adresa coalitiei, ca sa nu se interpreteze. Vad ca cei de la PSD insa continua sa iasa cu tot felul de declaratii impotriva Guvernului, sau impotriva domnului Basescu”, a explicat Gheorghe Stefan.

Vicepresedintele PDL a oferit o explicatie si in ceea ce priveste retragerea lui Theodor Stolojan dupa ce a fost insarcinat sa formeze cabinetul, inaintea lui Emil Boc. “Parerea mea e ca domnul Stolojan nu este un politician facut pentru aceste timpuri. El a renuntat sa fie prim-ministru deoarece stia ca aceasta alianta cu PSD nu o sa fie prea roz si atunci, daca se lua vreo decizie la nivelul celor doua partide si trebuia aplicata de Guvern, insa domnul Stolojan isi dadea seama ca nu e benefica pentru Romania, nu o aplica si atunci ar fi putut aparea tensiuni. Si in campanie ne spunea mereu ca nu poate promite ceva ce nu se poate realiza, chiar daca acea promisiune ii putea aduce voturi”, a mai spus Gheorghe Stefan.

Nici PNL nu a scapat de criticile vicepresedintelui PD-L. “Domnul Tariceanu a semnat cu sindicatele mai multe intelegeri prin decembrie, anul trecut, cand stia ca nu va mai fi premier. A semnat si cu sindicatele si cu Sterling…iar acum toata lumea protesteaza ca nu sunt respectate angajamentele”, a conchis Gheorghe Stefan.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in repetate randuri, ca inca nu s-a hotarat daca va candida pentru un nou mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.