Politica 13 Mai 2009 02:26
Presedintele Traian Basescu a avut, la aniversarea revistei "22", o discutie aprinsa cu liderul PSD Viorel Hrebenciuc, la finalul acesteia, social-democratul precizand ca i-a spus sefului statului ca PSD este de acord cu asumarea raspunderii Guvernului pe Codurile civil si penal.
Cand liderul PSD se pregatea sa paraseasca evenimentul aniversar de la GDS, presedintele Traian Basescu l-a interpelat, spunandu-i "sa se grabeasca cu Codurile". Cei doi au discutat aprins pret de cateva minute pe marginea Codurilor aflate, in momentul de fata, in dezbatere la subcomisiile speciale din Parlament, informeaza NewsIn.

Viorel Hrebenciuc a povestit apoi ca i-a spus presedintelui Traian Basescu ca PSD este de acord cu asumarea de catre Guvern a celor doua Coduri-civil si penal, a caror dezbatere in Parlament urmeaza sa se incheie maine, dupa cum au anuntat presedintii subcomisiilor. Intrebat daca si Mircea Geoana este de acord cu asumarea Guvernului pe Coduri, Hrebenciuc a spus, zambind, ca are mandat de la partid pentru a-ia transmite sefului statului acest mesaj.

Hrebenciuc a precizat ca cele doua Coduri vor fi asumate de Guvern cu amendamentele aduse in subcomisiile din Parlament. Liderul PSD a motivat aceasta optiune, a asumarii guvernamentale, prin faptul ca este un demers mai simplu si mai rapid.

Conversatia dintre cei doi politicieni s-a incheiat intr-o nota amicala, desi debutase aprins, Viorel Hrebenciuc aprinzandu-i presedintelui o tigara de la bricheta sa. "I-am dat foc!", a ras Hrebenciuc, cand presa i-a pus in vedere acest gest.

Presedintele Traian Basescu a ramas, dupa discursurile rostite cu ocazia aniversarii a 1000 de numere ale revistei "22", la petrecerea de la terasa Green Hours, la o bere alaturi de membrii GDS si invitatii lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.