Politica 11 Mai 2009 18:27
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase,a raspuns luni, in numele PD-L, declaratiilor lui Mircea Geoana legate de Codurile aflate, in acest moment, in Parlament, aratand ca liderul PSD face afirmatii "de tip schizofrenic" in incercarea de a se "exonera de orice responsabilitate".
Anastase a convocat, luni, presa, pentru a raspunde atacurilor "lipsite de fond si de substanta" ale presedintelui PSD Mircea Geoana, care a sustinut, cu cateva ore in urma, ca presedintele Basescu detine "principala responsabilitate" pentru o eventuala sanctionare a Romaniei, prin taierea unor fonduri, din cauza slabelor reforme din Justitie, cerandu-i sa-si achite obligatiile constitutionale si politice ale unui sef de stat.

Presedintele Camerei Deputatilor a amintit declaratiile publice ale lui Mircea Geoana pe tema celor patru Coduri, declaratii pe care le-a catalogat drept "balbe electorale", aratand ca, daca pana acum sustinea ca nu este nicio graba in adoptarea acestui pachet legislativ, acum afirma contrariul. "Iata, astazi il vedem cuprins din nou de frisoane electorale si gesticuleaza speriat ca neadoptarea rapida a Codurilor va atrage sanctiuni din partea UE si, mai mult, incearca sa-l faca responsabil pentru aceste potentiale sanctiuni pe presedintele Traian Basescu, incercand, de altfel, sa se exonereze de orice responsabilitate", a spus Anastase, incadrand declaratiile lui Geoana in categoria declaratiilor "de tip schizofrenic" de care vorbea colegul sau de partid Adrian Severin, transmite NewsIn.

"Noua, celor de la PD-L, ne inspira mila, pentru ca domnul Geoana este atat de speriat de aceasta campanie electorala in care s-a antrenat, incat nici el nu mai stie ce vorbeste", a exprimat Roberta Anastase pozitia partidului din care face parte fata de afirmatiile presedintelui PSD.

Intrebata daca exista riscul ca, dupa urmatorul raport de tara, Romaniei sa-i fie taiate din fondurile europene, Anastase a precizat ca "acest risc exista in masura in care nu facem pasi concreti".

"In acelasi timp, vreau sa va spun ca presedintele Senatului stia, la fel ca si presedintele Camerei Deputatilor, de aceste riscuri inca de la inceput, de aceea spun ca declaratiile facute de Geoana in urma cu cateva saptamani nu-si au rostul", a continuat Roberta Anastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.