Politica 11 Mai 2009 16:30
Presedinta Organizatiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, s-a declarat ingrijorata de faptul ca liberalii nu au o platforma adecvata pentru alegerile pentru Parlamentul European, apreciind ca principala tema de campanie a PNL este atacarea presedintelui Traian Basescu.
"Startul campaniei electorale pe care l-a avut PNL ne ingrijoreaza pentru ca am constatat ca nu are o platforma electorala pentru alegerile europarlamentare, nici o tema europeana de dezbatere. Liberalii au o singura tema, de a-l ataca si critica pe presedintele Traian Basescu", a sustinut Sulfina Barbu, la finele sedintei Biroului Permanent al OFPD-L, care s-a desfasurat vineri, la Palatul Parlamentului, relateaza NewsIn.

Barbu le-a sugerat liberalilor sa sprijine platforma electorala a PD-L daca, din cauza lipsei de inspiratie sau a dezinteresului, nu au reusit sa-si puna la punct propria platforma electorala pentru alegerile europarlamentare. "Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a tinut de cuvant: la Congresul la care a fost ales presedinte a promis ca va fi un om dintre oameni si s-a dovedit un om dintre oameni intr-un BMW. In aceste conditii, campania electorala pentru prezidentiale nu ne ridica mari probleme", a conchis liderul femeilor democrat-liberale.

Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat, in discursul sustinut joi cu ocazia lansarii candidatilor partidului pentru PE, ca liberalii au datoria ca, in cadrul eurocampaniei, sa atace guvernarea, miza fiind ca votul romanilor de pe 7 iunie sa se constituie intr-un vot de blam al puterii.

"In fata acestei puteri care s-a latit peste tara ca o boala, care nu a facut decat sa imparta Romania in feude, confirmate sau redesenate, nu suntem din punct de vedere politic decat noi. Nu putem lasa aceasta campanie electorala doar discutiilor despre PE, pentru ca ceea ce se intampla in Romania n-are nimic comun cu Europa, cu drepturile, libertatile si democratia europeana. E datoria noastra sa ii facem pe cetatenii Romaniei sa inteleaga ca la 7 iunie dau raspuns nu doar la intrebarea cine merge in Europa si ne reprezinta, ci dau raspuns daca aceasta putere si directia in care duce aceasta putere Romania mai pot fi mentinute", a facut Antonescu rezumatul obiectivului campaniei PNL.

Inca de la inceput, Antonescu a subliniat ca, "intr-o situatie politica normala, cu o clasa politica normala", campania pentru europarlamentare ar fi trebuit, "fara indoiala", sa se refere la subiecte legate de Parlamentul European, la modul in care si parlamentarii europeni contribuie la atingerea unui nivel de trai mai bun, dezvoltare economica si sociala deplina. Liderul PNL a mentionat ca partidul sau va face si acest lucru.

"Dar intram intr-o campanie electorala in care, vreau sa fiu sincer din capul locului, nu putem discuta doar despre Europa si institutii europene, nu putem discuta doar despre reprezentarea in PE, pentru ca nu suntem intr-o situatie normala, intr-un context normal, cu o guvernare si cu o clasa politica normala", a declarat Antonescu. Pornind de la aceasta afirmatie, liderul PNL a argumentat ratiunile pentru care este imperios necesar ca in campania pentru PE romanilor sa li vorbeasca despre situatia politica interna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.