Politica 11 Mai 2009 15:19
Judecatoria Sectorului 1 arata in motivarea deciziei prin care i-a permis lui Gigi Becali sa paraseasca localitatea pe durata campaniei electorale ca orice candidat are dreptul de a se promova
"Imprejurarea ca petentul este cercetat intr-o cauza penala nu este suficienta pentru a-i ingradi acest drept, deoarece l-ar pune intr-o situatie de inferioritate fata de ceilalti candidati si ar crea o discriminare nepermisa in raport cu prevederile Constitutiei", arata instanta, in motivare.

Magistratii constata ca "exista evenimente care reclama prezenta unei persoane, chiar liberata sub control judiciar, la o anume data, intr-un anume loc si trebuie sa i se dea dreptul de a putea solicita aprobarea deplasarii". In acest caz, "este incontestabil" faptul ca Gigi Becali este candidat alegerile europarlamentare ce vor avea loc in data de 7 iunie, asa cum reiese din comunicatul Biroului electoral Central, sustine instanta.

Pe de alta parte, masura liberarii provizorii sub control judiciar garanteaza buna desfasurare a anchetei penale, iar, pana in prezent, nu a aparut niciun motiv care sa justifice ridicarea acesteia, explica magistratii decizia de a nu-l scoate pe Becali de sub control judiciar.

Instanta motiveaza ca "imprejurarea invocata, ca Becali este candidat la alegerile europarlamentare nu justifica ridicarea vreuneia dintre restrictiile ce se circumscriu notiunii de control judiciar, deoarece un inculpat eliberat provizoriu nu se bucura de libertate deplina".

Judecatoria Sectorului 1 a decis joi sa ii ridice lui Gigi Becali interdictia de a parasi judetul Ilfov si Capitala doar pe durata campaniei
electorale si numai in scopuri electorale, fiind obligat sa anunte fiecare deplasare cu 24 de ore inainte.

Dupa ce judecatoarea Nicoleta Cristus, aceeasi care a dispus arestarea preventiva a lui Becali pentru 29 de zile, a citit pronuntarea, finantatorul Stelei a intrebat-o daca poate face campanie electorala si in strainatate. Astfel, a spus Becali, "pot merge la finala Champions League, motivand ca "sunt in campanie electorala". Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Gigi Becali a cerut instantei sa i se ridice definitiv interdictia de a parasi judetul Ilfov si Bucurestiul.

Reamintim ca Judecatoria Sectorului 1 a discutat joi prima cerere de ridicare a interdictiilor impuse lui Gigi Becali. Totodata, avocatul Gheorghita Mateut a depus, miercuri, 6 mai, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti o cerere de incuviintare a parasirii judetului Ilfov si a Bucurestiului pentru patronul echipei Steaua, o decizie in acest sens urmand sa o ia procurorul care instrumenteaza dosarul lui Becali.

Gigi Becali a fost retinut de procurori, pe 2 aprilie, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane, ulterior, fiind retinut o a sasea persoana. Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost ulterior arestat preventiv, pe 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1. Tribunalul Bucuresti a decis, pe 17 aprilie, admiterea recursului facut de Gigi Becali impotriva hotararii Judecatoriei Sectorului 1 si eliberarea provizorie sub control judiciar a acestuia.

Acuzatiile de lipsire de libertate in mod ilegal au fost aduse lui Becali, dupa ce acesta i-a sechestrat pe cei care ii furasera masina, lasata nesupravegheata, pentru 10 minute, in luna ianuarie, cu cheile in contact.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.