Politica 8 Mai 2009 03:59
Presedintele CJ Olt, Paul Stanescu, a facut un apel, joi, catre presedintele Traian Basescu, sa o gratieze pe Dalia Stoica, o tanara de 35 de ani, inchisa la Penitenciarul Craiova, mama a noua copii minori, informeaza corespondentul NewsIn.
Femeia a fost condamnata definitiv in 2001, pentru un furt de fier vechi facut in 1998. Potrivit sentintei judecatoresti, Delia Stoica trebuie sa execute, in penitenciar, trei ani si sase luni. Incarcerarea ei in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova s-a produs abia in luna februarie anul acesta, pentru ca femeia a ramas gravida aproape in fiecare an pentru a nu fi dusa la penitenciar.

Asa s-a ajuns ca, de la trei copii cati avea atunci cand a produs fapta, la incarcerare ea sa lase acasa in grija mamei sale noua copii, cu varste cuprinse intre un an si jumatate si 15 ani.

Presedintele CJ Olt, Paul Stanescu, a declarat ca s-a autosesizat din presa cu privire la acest caz si a cerut Directiei Generale de Asistenta Sociala din subordine sa constituie o comisie care sa faca o ancheta sociala acasa la Stoica Geta din Piatra Olt, bunica minorilor, pentru a constata care este situatia exacta si cum pot fi ajutati copiii. Totodata a cerut ca micutii sa fie zilnic vizitati de angajatii DGASPC Olt si sa primeasca alimentele si hainutele necesare.

Stanescu a precizat ca, potivit constatarilor facute la fata locului de angajatii din subordine, copii, cu o singura exceptie, sunt sanatosi si bine ingrijiti de bunica lor. In opinia sa, problema care se ridica tine de faptul ca bunica acestora sufera de ciroza hepatica in faza grava.

"Si sanatoasa daca ar fi bunica, este foarte greu sa faca fata unui numar asa de mare de copii. Cred ca vom decide ca o parte dinte copii sa fie luati si dati spre ingrijire unui asistent maternal, pana ce se va rezolva situatia cu mama lor”, a spus presedintele CJ Olt.

Paul Stanescu a precizat ca se va ingriji personal ca micutilor sa nu le ipseasca nimic din strictul necesar. "Fac apel la presedintele tarii, la domnul Traian Basescu, sa o gratieze pe aceasta femeie. Eu nu spun ca justitia a gresit in cazul ei, nu am aceasta cadere sa ma pronunt, dar sustin ca acum este vorba de o problema sociala grava. Mai fac apel si la parlamentarii de Olt, indiferent de formatiunile politice pe care le reprezinta sa sustina gratierea femeii. CJ Olt, prin juristii sai, vor asigura asistenta juridica familiei, pentru ca sa se poata depune cererea de gratiere”, a mai declarat presedintele CJ Olt, Paul Stanescu.

Primarul orasului Piatra Olt, Tudor Udrescu, a declarat ca avea cunostinte de acest caz si ca angajatul administratiei locale care raspunde de asistenta sociala a efectuat doua anchete sociale. S-a decis sa nu se informeze DGASPC Olt deoarece copiii erau bine ingrijiti de bunica.
Udrescu a mai sustinut ca a propus consilierior locali sa acorde un ajutor de urgenta pentru copii si bunica lor dar ca acestia s-ar fi opus pe motiv ca aveau suficiente venituri din alocatia copiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.