Politica 8 Mai 2009 16:22
Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi, cu ocazia lansarii candidatilor partidului pentru PE, ca eurocampania reprezinta si startul la prezidentiale pentru impunerea unui alt sef al statului, Crin Antonescu.
"Am incredere in candidatii PNL. Ganditi-va ca aceasta campanie pentru PE este si startul campaniei prezidentiale in care nu avem decat o solutie, ca viitorul presedinte al Romaniei sa fie actualul presedinte al PNL, Crin Antonescu", a afirmat Orban.

Pe de alta parte, Orban a mai mentionat ca spera ca aceasta campanie pentru PE sa marcheze semnalul prin care Romania intra cu adevarat in UE, iar romanii sa devina cu adevarat europeni. Potrivit liderului PNL, campania pentru PE nu consta numai in a-i convinge pe romani sa voteze cu PNL, ci este o campanie prin care PNL, un partid "cu vocatie europeana", va impinge Romania catre UE.

Prim-vicepresedintele PNL a subliniat ca reprezentantii partidului sunt chemati din nou sa promoveze valorile Uniunii Europene intr-o Europa a valorilor liberale. "Trebuie sa transmitem aceste idei europene intr-o societate romaneasca dominata de o clasa politica in mare parte neeuropeana, cu doua-trei partide de guvernare care stiu sa minta, stiu numai sa ameninte, sa santajeze, sa fure, sa ia ceea ce nu li se cuvine", a afirmat Orban.

Liderul PNL a atras atentia ca liberalii trebuie sa produca si o reforma morala, prin care sa se demonstreze ca romanii pot veni la vot si fara sa li se ofere "cadouri ilegale", ci pentru a vota pentru ideile, valorile, principiile care au construit Europa.

Prim-vicepresedintele PNL si-a exprimat convingerea ca PNL va avea capacitatea de a demonstra romanilor ca pot duce "raspunderea unei politici a responsabilitatii", a dezvoltarii, ca partidul este capabil sa duca Romania la nivelul de dezvoltare a statelor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.