Politica 8 Mai 2009 15:05
Deputatul PNL Alina Gorghiu organizeaza la sfarsitul acestei saptamani un mars protestatar impotriva masurilor abusive ale Ministrului Educatiei si a Coalitiei obeze care se va numi Crosului pentru sanatate in scoli.
Marsul protestatar va avea loc duminica in Bucuresti si se va desfasura pe un traseu de 2 km in jurul Palatului Parlamentului.

Initiativa reprezinta un protest impotriva masurii abuzive a Ministerului Educatiei de a reduce orele de educatie fizica si sport din programa elevilor de gimnaziu si licee. Ma refer la ordinul emis cu semnatura ministrului Ecaterina Andronescu si sustinut prin vot de Coalitia PSD-PDL, prin care au fost taiate din programul elevilor orele dedicate sportului, pastrandu-se doar 60 de minute saptamanal pentru educatie fizica. Atat. Doar o ora au considerat ministrul educatiei si colegii dumneaei din Coalitia obeza si obtuza aflata la guvernare ca sunt suficiente pentru a asigura dreptul copiilor la educatie prin sport”, a declarat Gorghiu.

Potrivit deputatului liberal, masura luata de ministerul educatiei este contrara prevederilor europene care recomanda un minim de trei ore allocate saptamanal educatiei sportive in scoli si licee.

Alina Gorghiu a prezentat o statistica a unui studio realizat in Romania in 2008. Studiul arata ca 37% din populatia Romaniei sufera de obezitate, iar medicii romani se declara tot mai ingrijorati deoarece acesta boala apare tot mai des la copii.

Un al doilea studiu prezentat de catre deputatul PNL a fost cel al Organizatiei Mondiale a Sanatatii care semnaleaza ca numarul copiilor obezi din tarile Uniunii Europene creste de la an la an intr-o rata mai mult decat ingrijoratoare. 85.000 de copii europeni devin obezi in fiecare an din cauza stilului de viata sedentar si a alimentatiei nesanatoase.

Crosul pentru sanatate in scoli din aceasta duminica este un prilej pentru a demonstra ca nu admitem sa punem pe locul doi sanatatea copiilor, blocandu-le dreptul la sport in scoli”, a declarat Ghorghiu.

Alaturi de liberali vor “protesta” duminica si parinti, elevi, profesori si sportive de performanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.