Politica 8 Mai 2009 13:33
Candidatii maghiari la europarlamentare isi incep campania in forta, prin acuzatii dure la adresa Guvernului si prin obisnuitul mesaj nationalist, menit sa ii determine pe membrii comunitatii maghiare sa iasa la vot intr-un numar cat mai mare.
"Niciodata n-a fost atat de important sa fim prezenti in numar cat mai mare in Parlamentul European - lucru posibil datorita solidaritatii maghiarilor din Transilvania -, pentru ca daca nu suntem acolo, se iau decizii fara noi”, astfel si-a inceput campania Peter Kovacs, aflat pe locul 5 pe listele UDMR pentru PE.

Desi Kovacs nu detine un loc eligibil pe lista europarlamentarelor (UDMR spera la maxim 3 mandate - n.red.) acesta a fost printre primii reprezentanti ai uniunii care si-a inceput discursul electoral.

Aflat la Satu Mare, Peter Kovacs a criticat, in fata auditoriului maghiar, masurile luate de Guvernul Boc si le-a clasificat ca fiind “impotriva maghiarilor”.

Asta se intampla acum in Romania, unde din opozitie asistam (UDMR - n.red.) neputinciosi la schimbarea functionarilor publici maghiari si aici, in Satu Mare”, a subliniat tanarul candidat, dand ca exemplu demiterea inspectorului scolar sef-adjunct, Laszla Konya, precum si a sefului Directiei Judetene pentru Tineret, Mate Kovacs (candidat la europarlamentare, aflat pe locul 34 pe listele UDMR - n.red).

Noi nu am fost adusi aici, nu am fost stramutati, noi ne-am nascut aici, in judet, si ne concepem viitorul tot aici”, a afirmat Mate Kovacs.

La finalul discursului sau, Kovacs i-a rugat pe maghari sa iasa cu totii la vot pe 7 iunie pentru a sustine “Lista Solidaritatii Maghiare” si i-a motivat printr-un exemplu extrem.

Daca niciun roman nu se prezinta la urne, dar un singur maghiar voteaza la 7 iunie, vom avea 33 de europarlamentari maghiari la Bruxelles. Acesta este un exemplu absurd, dar trebuie sa facem totul ca procentajul alegatorilor maghiari sa fie cat mai mare, in favoarea comunitatii maghiare din Romania.”, a incheiat Peter Kovacs.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.