Desi s-au vehiculat mai multe variante, liberalii au convenit ca regizorul Tudor Giurgiu sa fie propus pentru sefia televiziunii publice.

Saptamana aceasta, comisiile de cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor vor audia toti candidatii pentru Consiliile de Administratie ale SRR si SRTv. Mare agitatie pe ultima suta de metri a sesiunii, alesii grabindu-se sa numeasca noile consilii de administratie ale televiziunii si radioului public, pentru ca apoi sa plece linistiti in vacanta parlamentara. Saptamana aceasta, comisiile de cultura ale celor doua Camere ale forului legislativ vor audia candidatii pentru CA, urmand ca apoi plenul reunit sa-i valideze.

Comisiile mai asteapta propunerile sindicatelor din SRR si SRTv, care au cerut un ragaz de cateva zile pentru a-si desemna oamenii, mai exact pana miercuri. In schimb, partidele parlamentare au transat problema, inclusiv liberalii, care nu stabilisera exact pe cine vor propune la sefia televiziunii. Ministrul pentru relatia cu parlamentul, Bogdan Olteanu, a precizat ca regizorul Tudor Giurgiu, directorul Festivalului de Film Transilvania, este propunerea PNL pentru functia de presedinte-director al SRTv.

El a declarat ca Tudor Giurgiu a acceptat propunerea liberalilor, urmand ca Andrei Plesu sa fie propus ca membru in CA al televiziunii publice, iar pentru CA al SRR sunt sustinuti Ducu Bertzi si Maria Cristea. Democratii merg pe mana lui Paul Grigoriu pentru functia de presedinte-director al radioului si Carol Sebastian ca membru in CA, iar la consiliul TVR au avut castig de cauza femeile, respectiv Rodica Culcer si Narcisa Iorga. Mare inghesuiala de compozitori si cantareti din parte pesedistilor, fosta putere nominalizandu-i pe Mirela Fugaru, Victor Socaciu si Dan Preda la SRR si pe Mircea Hamza si Cornel Calota la SRTv.

PSD o propune pentru televziune si pe fosta "purtatoare de vorbe" a lui Nastase, Despina Neagoe. Parlamentarii din comisiile de cultura ii vor audia si pe "conservatorii" Bogdan Ghiu (SRR) si Ioana Catalina Banitoiu (SRTv), precum si pe "udemeristii" Zsolt Galafavi (SRTv) si Hugo Agoston (SRR).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.