Partidul Initiativa Nationala a cerut vineri Administratiei Prezidentiale ca in temeiul art.6 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, sa faca publice numele si functiile procurorilor din cadrul PNA, la care a facut referire presedintele Traian Basescu intr-o declaratie din 13 aprilie 2005. La acea data, seful statutului spunea, potrivit unui comunicat al Presedintiei, preluat de PIN, ca "PNA trebuie trebuie sa-si selecteze mai bine procurorii, intrucat exista probe concrete ca unii dintre acestia ii informeaza pe inculpati sa nu se prezinte la audieri pentru ca vor fi arestati".

In scrisoarea trimisa la sfarsitul saptamanii Presedintiei si semnata de vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala, Aurelian Pavelescu, se arata ca informatia privind numele si functiile procurorilor PNA care "ii informeaza pe inculpati" si despre care exista "probe concrete", este de interes public. Potrivit liderului PIN, informatia nu face parte din categoria informatiilor exceptate de la comunicare, potrivit articolului 13 din legea nr.544/2001.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.