Politica 7 Mai 2009 17:13
Presedintele Traian Basescu a apreciat miercuri, intr-o interventie la postul public de radio, ca Ordonanta privind deconcentratele este o masura "brutala", exprimandu-si speranta ca Guvernul o va aplica "cu discernamant", pastrand oamenii valorosi din teritoriu.
"Nu am nicio dificultate sa spun ca mi se pare o masura brutala", a spus seful statului, referindu-se la Ordonanta Guvernului care vizeaza schimbarea din functie a aproximativ 2.100 de functionari publici. Intrebat daca va promulga Legea privind aprobarea acestei Ordonante, seful statului a spus ca nu mai are ce sa faca pentru ca, fiind vorba despre o ordonanta de urgenta, aceasta isi produce deja efectele. Basescu a aratat ca doar Parlamentul mai poate aduce modificari Ordonantei privind deconcentratele, transmite NewsIn.

Totusi, seful statului si-a exprimat speranta ca prevederile acestei Ordonante vor fi aplicate "cu discernamant", pastrandu-se in functie oamenii valorosi. Un mesaj similar a transmis si marti seara, la postul public de televiziune."E o problema a partidelor, eu m-am manifestat ca nu-i corect si poate le da Dumnezeu intelepciunea, ca sunt si oameni valorosi, chiar daca sunt clientela cuiva, ar putea sa-i mentina, indiferent ce culoare politica au", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Congresul UDMR care a avut loc la finalul lunii trecute, ca "partidele aflate la putere poate vor mai reflecta putin asupra ordonantei unitatilor descentralizate". In acest sens, seful statului doar a sugerat ca Guvernul, prin partidele aflate la putere, "poate vor mai reflecta" asupra ordonantei deconcentratelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.