Biroul Permanent al PSD va mai imparti astazi niste functii din cele ramase libere sau din cele nou-inventate (avand in vedere ca cererea de functii era mai mare decat oferta la nivelul conducerii), sa fie pesedistii multumiti si fericiti, ca sa nu-i mai dea cuiva prin cap sa faca scandal si acuzatii publice la adresa liderilor dupa modelul Iorgovan sau sa se mai supere pe partid, dupa modelul Iliescu. Iliescu insusi a primit deja saptamana trecuta pe post de premiu de consolare functia de director al Institutului de Studii Social-Democrate, functie detinuta pana atunci de catre Nastase.

Iliescu si-a luat rapid postul in primire si prima sa activitate in aceasta calitate a fost sa corecteze greselile de gramatica si ortografie ale textului motiunii de cenzura depuse la Parlament.
Urmeaza la rand ravnitele locuri de euroobservatori, 12 la numar in cazul PSD. Dupa cum se stie, la sfarsitul saptamanii trecute a fost organizata o asa-zisa selectie a euroobservatorilor, o formalitate de ochii presei, pentru ca decizia in legatura cu cine va pleca la Bruexelles va fi luata de catre conducerea partidului, care incearca sa mai impace astfel niste nemultumiti dintre fostii ministri sau fostii detinatori de functii la nivel central ai PSD care n-au avut loc nici macar in departamentele infiintate, si acelea tot in scopul de a ostoi orgolii ranite.

Potrivit unor surse din Biroul Permanent, la Bruxelles va fi trimis inclusiv Antonie Iorgovan ca euroobservator, cu o motivatie extrem de elocventa - "sa mai scapam de pacoste". De asemenea, Vasile Dancu va fi si el pe lista, la fel ca Titus Corlatean, care a renuntat de altfel la functia de purtator de cuvant al partidului la cererea zgomotoasa a unor colegi ai sai care s-au aratat nemultumiti de faptul ca acesta detinea si functia de vicepresedinte, si pe cea de purtator de cuvant si ar fi primit si calitatea de euroobservator, in vreme ce "altii nu au nimic".

Pe functia lui Corlatean e inghesuiala, luptandu-se sa o primeasca Victor Ponta, care se pare ca l-a convins pe Adrian Nastase sa-i treaca cu vederea "tradarile" din trecutul destul de recent. Ponta are insa un adversar puternic in Miron Mitrea, acesta neputand uita si nici ierta faptul ca la congres Victoras a incercat sa acrediteze ideea ca secretarul general al partidului si-a castigat functia prin fraudarea votului. Mai sunt de impartit si functiile de purtator de cuvant la cele doua grupuri parlamentare de la Camera si de la Senat.

Bogdan Niculescu Duvaz, luat in calcul si pentru calitatea de purtator de cuvant al partidului, se pare ca va fi doar purtator de vorbe al grupului de la Camera, dar asta numai in cazul in care actualul purtator de cuvant al grupului, Cristian Dumitrescu, va fi trimis ca euroobservator. La Senat, aceeasi miscare - daca Iorgovan pleaca la Bruxelles, Serban Nicolae va fi purtator de cuvant. Cert este ca Biroul Permanent al PSD nu va avea niciodata de infruntat problema impartirii a trei paie la cinci magari, caci la PSD se "fabrica" la nevoie paie pentru toti flamanzii.

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.