Politica 7 Mai 2009 15:28
Managerul de campanie al PNL Covasna pentru alegerile europarlamentare, Madalin Guruianu, a afirmat ca UDMR a adus in prim-plan discursuri politicianiste care vor trimite extremistii romani in Parlamentul European si ca a furat startul legal al campaniei electorale pentru europarlamentare.
Madalin Guruianu a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca spera ca UDMR sa inceapa la termenul legal campania, nu sa organizeze cu cateva zile inainte mitingul de lansare a candidatilor, care a avut loc luni la Sf.Gheorghe. In plus, spune ca, in loc sa se vorbeasca despre solutii la criza actuala si la problemele comunitatilor locale, la lansare s-a vorbit despre autonomie, transmite NewsIn.

S-au ancorat practic in discursul politicianist de tip <vom avea autonomie, nu peste mult timp>. Aceleasi promisiuni vagi si desarte, acelasi praf in ochi pentru maghiarii din aceasta regiune... (...) Sunt convins ca exista mai multi candidati care ne pot face cinste in Parlamentul European, dar campania propusa de UDMR cu locomotiva Tokes Laszlo va avea ca efect direct si pervers intrarea tocmai a extremistilor romani, tinuti in afara parlamentelor, si de la Bruxelles si de la Bucuresti, de catre o populatie romaneasca din ce in ce mai putin sensibila la demagogia nationalista ieftina. Nu stiu daca asta urmaresc liderii maghiarilor, dar ar trebui sa recunoasca deschis fie ca planuiesc intentionat sa legitimeze pe plan european cuplul toxic Vadim-Becali, fie ca sunt atat de incompetenti incat nici nu banuiesc faptul ca asa se va intampla”, a sustinut Guruianu.

Acesta a lansat un apel public catre politicienii maghiari sa isi asume public una dintre cele doua variante, respectiv a intentiei sau a nepriceperii.

Candidatii UDMR la alegerile europarlamentare au fost lansati, luni, la Sfantu-Gheorghe (Covasna), in campania electorala pentru Parlamentul European (PE), sub semnul solidaritatii si al vointei comune, cei doi lideri Marko Bela si Tokes Laszlo vorbind totodata si despre necesitatea autonomiei si de posibilitatea ca aceasta sa se realizeze.

"Un laitmotiv al trecutului si mai ales al constiintei de inferioritate a unei minoritati este ca nici asa nu avem sanse la nimic (...) Tot asa se obisnuieste sa se zica ca nu avem sanse la infaptuirea autonomiei, ba chiar presedintele Traian Basescu a spus la Budapesta ca niciodata nu vom aveam autonomie. Ce raspuns sa dam la o astfel de afirmatie: ca vom reusi, asa cum Gabor Aron a spus in 1849 chiar in cladirea din centru din Sf.Gheorghe ca in lupta pentru libertate a secuilor vom avea tunuri, tot asa ii zic eu d-lui presedinte Traian Basescu si acelora care si-au pierdut nadejdea, ca va fi autonomie in Transilvania, nu peste mult”, a spus episcopul Tokes Laszlo in discursul sau de luni, de lansare a Listei Solidaritatii Maghiare.

La lansarea candidatilor UDMR organizata pentru prima data la Sf.Gheorghe au participat in jur de 3.000 - 3.500 de persoane din Covasna, dar si din alte judete. Evenimentul a avut loc pe o scena amplasata in centrul orasului, in fata Teatrului, si a inceput cu un mars de la Gara pana in centru condus de husari calare si de fanfara din Reci, urmati de candidatii Listei Solidaritatii Maghiare, precum si de numerosi cetateni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.