Politica 7 Mai 2009 14:59
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis miercuri sa aprobe o cerere a Institutului pentru Politici Publice prin care solicita afisarea pe pagina de internet a Camerei a tuturor cheltuielilor facute de fiecare deputat, in mod defalcat.
Conducerea Camerei Deputatilor a hotarat sa accepte solicitarea IPP prin care cheltuieile facute pentru fiecare deputat cu indemnizatiile, diurna, cazarea, transport, achizitii si intretinerea birourilor parlamentare. "Fata de solicitarea Institutului, atmosfera din Biroul Permanent a inclinat catre acceptarea cererii. Dupa cum au argumentat colegi cu mai multga experienta, precum domnul vicepresedinte Ioan Oltean, trebuie odata pentru totdeauna sa transparentizam cu totul aceste cheltuieli pentru a elimina o suspiciune ce plana, poate pe nedrept, asupra unor deputati", a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Sever Voinescu (PD-L), transmite NewsIn.

Biroul Permanent a dat Comitetului liderilor de grup un termen de doua saptamani pentru a elabora, impreuna cu Secretariatul General al Camerei, un calendar de publicare a acestor date. Termenul a fost dat pentru ca este vorba de un volum mare de informatii, a caror procesare poate dura mai mult timp. Conform declaratiilor lui Voinescu, cel care a cerut acest termen a fost secretarul general Gheorghe Barbu. "Cu asta speram sa incheiem un moment prelungit de suspiciune ce a planat asupra deputatilor", a conchis Sever Voinescu.

Cererea IPP a fost si pe ordinea de zi a Biroului Permanent de saptamana trecuta, dar raspunsul a fost amanat deoarece solicitarea era adresata presedintelui Camerei, Roberta Anastase, care nu a putut fi prezenta la acea sedinta.

Institutul pentru Politici Publice a cerut celor doi presedinti ai Camerelor, pe 16 aprilie, publicarea din oficiu a informatiilor detaliate referitoare la cheltuielile publice cu parlamentarii. IPP si-a exprimat in mai multe randuri nemultumirea fata de modul in care conducerea Parlamentului a tratat solicitarile Institutului referitoare la aceste cheltuieli. "De cinci ani IPP este nevoit sa actioneze in instanta Camera si Senatul pentru acces la informatii despre cheltuielile cu parlamentarii. Cand instanta a dat dreptate IPP, Senatul si Camera au cerut bani Institutului pentru copii dupa documentele contabile pe care le-ar fi putut trimite electronic. Multe copii au fost ilizibile sau intentionat incomplete pentru a demobiliza asemenea idei ale membrilor Institutlui", se arata in textul solicitarii IPP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.