Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat vineri ca atitudinea Statelor Unite fata de activitatile nucleare ale Iranului este de natura politica, informeaza pagina electronica a ziarului Teheran Times, care preia agentia de stiri IRNA. In timpul unei intalniri cu Ali Akbar Farazi, ambasadorul iranian la Bucuresti, Adrian Nastase a sustinut ca Iranul a atins un nivel bun in cladirea increderii in ceea ce priveste activitatile sale nucleare, mai informeaza cotidianul citat. Presedintele Camerei Deputatilor de la Bucuresti a mai aratat ca Romania doreste promovarea relatiilor cu Teheranul si ca va raspunde cat de curand invitatiei presedintelui Parlamentului iranian, Gholam Ali Haddad Adel, de a vizita Iranul.

In legatura cu stirea agentiei iraniene de presa Islamic Republic News Agency (IRNA) si preluata de "Teheran Times", potrivit careia presedintele Camerei Deputatilor din Romania ar fi facut unele afirmatii privind natura politica a atitudinii SUA fata de activitatile nucleare ale Iranului, precum si cu privire la atingerea unui nivel bun in ceea ce priveste cresterea increderii in privinta activitatilor nucleare ale Iranului, Directia de presa a Camerei Deputatilor precizeaza ca Adrian Nastase "nu a facut astfel de afirmatii, exprimandu-si totala surprindere fata de o maniera abuziva de a pune in circulatie astfel de informatii fara temei", informeaza Mediafax. In comunicat se arata ca se va solicita Ambasadei iraniene la Bucuresti corectarea acestor informatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.