Politica 5 Mai 2009 01:57
Mircea Geoana si principele Radu vor fi consiliati in alegeri de firme care au colaborat cu Barack Obama. Experienta recenta arata, insa, ca firmele straine nu au mereu solutiile potrivite.Din 2000 pana azi, mai multi politicieni au fost sfatuiti de consilieri romani sau straini. Rezultatele nu au fost intotdeauna cele scontate.
Cum procedeaza firmele straine, care lucreaza la imaginea unui lider politic roman? Consultantul politic Dan Andronic spune ca exista retete asemanatoare comercializarii unui produs precum Coca-Cola.

De obicei, stafful lucreaza pe baza unor sondaje, care se alcatuiesc cel putin o data pe luna. Consilierii au intalniri periodice cu politicienii care ii angajeaza, iar mesajele sunt gandite in functie de scop: voturi.

Antonescu a renuntat la echipa lui Tariceanu

Fostul prim-ministru liberal Tariceanu a fost consiliat de Tal Silberstein, un consultant israelian, care a lucrat si pentru Adrian Nastase, in echipa cu Andronic. El isi aminteste ca Adrian Nastase a participat la simularea dezbaterii prezidentiale din 2004, in care rolul lui Traian Basescu a fost jucat de un necunoscut.

Lui Tariceanu, Silberstein i-a recomandat in perioada referendumului de suspendare moderarea atacurilor la adresa lui Traian Basescu, iar Tariceanu a fost de acord.

Presedintele liberal Crin Antonescu nu a incheiat deocamdata niciun contract de consultanta straina, dupa cum declara coordonatorul campaniei pentru europarlamentare a PNL, Rares Manescu. Liderul liberal a renuntat insa la sfaturile echipei de consilieri a predecesorului sau, Calin Popescu Tariceanu. Antonescu va fi anuntat oficial candidat la presedintie, sambata, la Brasov.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.