Politica 5 Mai 2009 13:39
Europarlamentarul liberal Daniel Daianu lanseaza, la inceputul acestei luni, cartea "Which Ways Goes Capitalism? In Search of Adequate Policies in a Dramatically Changing World". Volumul merge la radacinile actualei crize financiare si economice mondiale evidentiind erorile si slabiciunile sistemului financiar global si in particular al celui european.
In opinia lui Pier Carlo Padoan, Secretar General Adjunct al OCDE „in aceasta carte (Unde se indreapta Capitalismul? In cautarea unei politici adecvate intr-o lume aflata in schimbare. - n.red.), Daniel Daianu transmite un semnal puternic si important in acelasi timp. Principala lectie a crizei este aceea ca pentru a obtine cele mai bune rezultate in termeni de crestere economica, angajarea fortei de munca si reducerea saraciei, pietele trebuie sa fie guvernate de un set clar de reguli si principii.

De asemenea, eurodeputatul polonez, Dariusz Rosati este de parere ca aceasta carte ofera o imagine clara si echilibrata asupra turbulentelor financiare actuale care afecteaza economia mondiala.

Profesorul Jacques Pelkmans, directorul Colegiului Europei din Bruges afirma ca aceasta carte reprezinta „o combinatie unica de analiza si politica economica, care va fi apreciata atat in mediul academic cat si in zona de decizie politica.

Volumul va fi publicat, in limba engleza, de Central European University Press- Budapesta. Acesta contine 9 capitole printre care se afla si: „Why is this Financial Crisis Occurringa-How to Respond to It?” „What This Financial Crisis Tells Us” si „The Monetary Union: The Decade Ahead. The Case of Non-Member States” ( “Cauzele crizei financiare - cum sa ii raspundem?”, “ Ce ne spune aceasta criza financiara” si Uniunea Monetara: Deceniu care urmeaza. Cazul statelot non-membre UE” ).

Fostul ministru de finante Daniel Daianu nu se regaseste pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare din iunie. Liberalii s-au oferit sa-l sprijine pe Daianu, in schimbul eliminarii de pe lista, pentru un loc in viitorul Consiliu de Administratie al BNR, dar acesta a refuzat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.