Politica 5 Mai 2009 13:38
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a explicat ca problemele din Educatie au avut la origine "o greseala tactica, angajamentul luat prin cresterea cu 50%", in care Ecaterina Andronescu a crezut, insa acum Guvernul se afla in impas.
Intrebat despre situatia privind salariile profesorilor, Iliescu a declarat ca ministrul Educatiei cauta o "solutie pertinenta" la aceasta problema. "Eu cred ca a fost o greseala tactica angajamentul luat prin cresterea de 50%, era clar ca asa se va intampla. Nu e usor cu o asemenea crestere brusca, si apoi s-a intrat in dificultati, cu care se confrunta Guvernul. Vad ca intrarile dupa primul trimestru sunt modeste la bugetul statului, asa ca practic nu exista resursa necesara, asa ca nu stiu Ministerul Finantelor cu ce consideratiuni va veni, Ministerul Invatamantului, ca trebuie gasit un dialog, promovat un dialog cu sindicatele si gasita o solutie pertinenta", a declarat liderul PSD citat de NewsIn.

In ceea ce priveste pozitia ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, Iliescu a precizat ca "incearca sa gaseasca o solutie ca sa nu fie afectati oamenii la salariile existente si pe urma de vazut, de amanat masurile de crestere". "Adica ea s-a angajat personal intr-o chestiune in care a crezut si cauta sa gaseasca solutii, iar Guvernul nu are suportul financiar necesar. Asta este marea contradictie interna, nu stiu cum o sa iasa din ea, mi-e greu sa emit pareri", a mai zis liderul PSD.

Initiativa legislativa prin care se reglementa majorarea salariilor profesorilor universitari cu 74% si ale profesorilor din sistemul preuniversitar cu 54% a apartinut PSD si a fost votata in 2008 de toate partidele parlamentare.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.