Politica 4 Mai 2009 02:40
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu si Mircea Geoana merg la "Sambra Oilor", PSD organizeaza petreceri cu mici si manele, Elena Udrea invata sa calareasca, in timp ce tara arde, iar institutiile sunt in prag de faliment.
"Actualii capi ai actualei coalitii de guvernare, domnul Basescu, domnul Geoana, se veselesc la Sambra Oilor. Doamna Elena Udrea invata sa incalece cai, la mare, si doamna Monica Ridzi joaca fotbal. Domnul Marian Vanghelie teoretizeaza principiul micului, al berii si al manelei. Este ceea ce pot actualii guvernanti sa ofere unei tari aflate in deriva si a unui aparat de stat si a unor institutii care sunt in pragul falimentului", a declarat liderul liberal, citat de NewsIn.

Potrivit lui Antonescu, sindicatele din invatamant au dreptate atunci cand recurg la greva. In acest context, el a spus ca presedintele Basescu isi are partea sa de vina si nu numai pentru problemele din educatie. "Vinovatul principal in aceasta situatie este, in opinia mea, chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu. Luni in sir Traian Basescu s-a comportat ca un adevarat sef al Guvernului. A organizat Guvernul, a nasit Guvernul, a legitimat Guvernul, si-a asumat politica sa. A chemat la Cotroceni ministri, le-a dat ordine, a vorbit despre reforme pe care domnia sa le face acolo fara sa aiba, evident, dreptul constitutional. S-a implicat mereu atunci cand i-a convenit, s-a implicat mereu atunci cand a fost vorba sa se obtina cateva voturi si ceva imagine", a mai criticat seful liberal.

Parafrazand unul din sloganele presedintelui ("Treaba ta e sa ma votezi, treaba mea e la Primarie!"), Crin Antonescu i-a trasat drept sarcina lui Basescu sa scoata Romania din criza. "Care este treaba ta azi domnule presedinte Traian Basescu? Treaba domnului presedinte e sa scoata Romania din criza, sa puna oameni potriviti, pregatiti si competenti sa conduca Romania, sa aiba grija ca acest Guvern sa nu-si bata joc asa cum face de banii contribuabililor si sa-si asume vina de a fi indus in eroare o intreaga tara in foarte multe momente grele, in care a facut promisiuni iresponsabile doar sa obtina voturi", a spus Antonescu.

Presedintele PNL a replicat si la modul agresiv cu care i-a tratat seful statului pe jurnalisti chiar de ziua lor. "Degeaba ne spune Traian Basescu ca dumneavoastra jurnalistii politizati ceea ce se intampla si la Sambra Oilor, si la Mamaia, si peste tot. Probabil ca in modul acesta, din nou agresiv, din nou cu referire la patronii de presa care se pare ca sunt capii tuturor relelor din Romania, este un mod de a va saluta de Ziua Internationala a Presei Libere si presedintele a facut-o in felul sau", a spus Antonescu. "Va transmit cu pace un salut de Ziua internationala a presei indiferent de trustul la care lucrati", le-a spus apoi liberalul jurnalistilor veniti la conferinta sa de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.