Presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, sustine ca SRI si SIE "se intalnesc armonios atunci cand sefii serviciilor de informatii nu transmit informatiile cu adevarat importante catre autoritatea publica, ci catre moguli".
"Nu simpatizez cu demonizarea la pachet a institutiilor de care vorbim. Serviciile sunt necesare, lucratorii din servicii incearca sa-si faca de multe ori treaba in beneficiul interesului public, dar ceea ce se intampla cu informatiile pe care le genereaza ei are de multe ori asemanari izbitoare cu ce se intampla cu informatiile care ajung de la ziarist spre redactie. Ca sa punem cupola, avem informatii clare ca cele doua structuri se intalnesc armonios atunci cand sefii serviciilor de informatii nu transmit informatiile cu adevarat importante catre autoritatea publica, ci catre moguli", a afirmat Mircea Toma, in cadrul dezbaterii pe pachetul Legilor securitatii nationale.

Potrivit lui Toma, ofiterul de informatii ar trebui sa aiba dreptul sa fie un "avertizor de integritate", adica sa iasa public cu informatiile despre activitati "presupus a fi in afara legii", dar "sa denunte sefii, nu sa denunte la sef", a explicat presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei, potrivit NewsIn.

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a organizat o dezbatere publica cu tema "Principiile legilor securitatii – Libertatea individului, controlul parlamentar si securitatea nationala", la care au participat reprezentanti ai societatii civile, parlamentari UDMR, dar nu si PSD ori PDL, desi au fost invitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.