Seful statului a declarat miercuri, la intalnirea cu romanii din Croatia, ca este o eroare sa se ceara mariri de salarii in Romania, care "nu a stat grozav in primele trei luni ale anului", si ca Finantele au imprumutat bani de pe piata sa plateasca la timp salariile si pensiile.
Presedintele Traian Basescu le-a facut romanilor din Croatia o scurta informare cu privire la situatia din tara, aratand ca Guvernul face tot ce este posibil in situatia de criza economica, dar ca este nevoie si ca romanii sa fie solidari cu aceste masuri, transmite NewsIn.

"Nu sunt un pesimist, poate pentru ca sunt mai bine informat, dar in acelasi timp este clar ca in situatie de criza, dincolo de ceea ce poate face Guvernul, esentiala este solidaritatea romanilor cu realitatea. Ca daca nu vrei sa te asezi pe realitate si crezi ca astazi se mai pot cere mariri de salarii, sigur ca este o eroare careia Guvernul nu ii poate raspunde pozitiv. Dar asa e randuiala si trebuie sa le rezolvam pe toate intr-un fel sau altul", a sustinut seful statului.

Basescu s-a declarat optimist ca economia romaneasca isi va relua un curs ascendent inspre toamna. Totodata, Basescu a spus ca este un lucru bun faptul ca s-a micsorat masiv deficitul de cont curent, astfel ca el a ajuns de la peste 12% la 8%. In continuare, Basescu a mai spus ca masurile de austeritate sunt obligatorii pentru a evita un eventual derapaj. Seful statului le-a explicat romanilor din Croatia ca Romania a contractat un imprumut de la FMI, dar si de la Uniunea Europeana tocmai pentru a se evita un eventual derapaj economic. El a explicat ca Romania "nu a stat grozav in primele trei luni ale anului", Ministerul de Finante imprumutand bani de pe piata pentru a putea plati fara intarziere salariile si pensiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.