Desi parlamentarii PNL au votat in comisie hotarirea de a nu li se permite independentilor sa se constituie in grup parlamentar, de la centru, liberalii spun ca nu este inca pierduta cauza grupului lui Corneliu Ciontu.

Corneliu Ciontu spera in continuare sa isi poata constitui un grup parlamentar al independentilor, dupa modificarea Regulamentului de functionare al Camerei Deputatilor. Asta in ciuda faptului ca, joi seara, membrii Comisiei de modificare a regulamentului au hotarit sa pastreze si in noul regulament prevederea conform careia pe parcursul unei legislaturi nu pot fi constituite alte grupuri parlamentare decit cele deja infiintate la inceputul legislaturii. "Avem confirmarea ca membrii comisiei vor lucra si pe parcursul verii si ca aceasta problema va fi solutionata pina la 1 septembrie.

Amendamentul PNL care vine in intimpinarea noastra inca nu a fost discutat in comisie", ne-a declarat Corneliu Ciontu. Versiunea lui a fost confirmata si de purtatorul de cuvint al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, care spune ca ceea ce s-a hotarit "de principiu" in sedinta de joi a comisiei "nu este definitiv pina ce nu se va discuta si pe fond respectiva propunere". "PNL a avansat niste propuneri pina la 31 martie, inainte de constituirea grupului lui Ciontu. Printre aceste propuneri se gaseste si cea a formarii unui grup din independenti", a intarit Nicolaescu.

Pe doua voci

Cu toate acestea, reprezentantul PNL in comisie, deputatul Mircea Iustian, pare a nu sti de hotarirea partidului. "Desi textul privind infiintarea de noi grupuri este destul de interpretabil, interpretarea va ramine aceeasi ca si pina acum. Un grup de independenti nu poate fi constituit decit daca se va revizui revizuirea", ne-a declarat Iustian, aratindu-se destul de convins ca nu se vor aduce modificari permisive care sa avantajeze grupul lui Ciontu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.