Presedintele PSD, Mircea Geoana, a incercat sa-si foloseasca experienta diplomatica pentru a-l impaca pe Ion Iliescu, inca profund nemultumit de pierderea sefiei partidului. In emisiunea "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio Mix, Geoana a spus ca Iliescu "nu s-a calmat complet si este in continuare si putin suparat si putin nervos, dar in mod cert intelege ca este cel putin straniu ca in urma unei nemultumiri personale sa te apuci de activitate publica sau politica in afara partidului pe care l-ai creat".

Mircea Geoana nu se teme ca problemele juridice pe care le are acum Ion Iliescu, in legatura cu evenimentele sangeroase din 13-15 iunie 1990 din Bucuresti si cu cele de la Revolutia din decembrie 1989, vor afecta perceptia electoratului vizavi de Partidul Social Democrat. "Cel mai normal este ca Ion Iliescu sa ramana in interiorul partidului, sa se dedice unor activitati de tip ideologic, politic, dar si de factura internationala (...). Eu sunt convins ca o sa-l vedem din nou activ si pe teme care ii sunt dragi si la care tine, chestiuni legate de globalizare, de saracie. Asta face un fost sef de stat si asta face si un fost sef de partid", a spus presedintele PSD.

Ion Iliescu va fi presedintele fundatiei social-democrate "Ovidiu Sincai", a confirmat Geoana. El a precizat ca functia i-a fost oferita fostului presedinte al PSD. "I-am propus-o noi (...). Si apoi i-am spus: Decat sa fie o fundatie pe care ati creat-o dumneavoastra, dar care e oarecum o chestiune in afara partidului, de ce sa nu ne gandim la o fundatie care e in interiorul partidului si care sa dea si un semnal politic ca suntem intr-o formula de colaborare", a spus el. Geoana a lasat loc inclusiv pentru ipoteza ca, din toamna, Iliescu sa redevina seful grupului PSD de la Senat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.