Constat ca Miron Cozma a intrat in inchisoare ca un erou si a iesit ca o lichea", "e un pigmeu!", a declarat, ieri, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, cel care s-a dat peste cap sa obtina gratierea "Luceafarului huilei". Deranjat de faptul ca Miron Cozma s-a dezis de PRM, afirmand ca nu are "nici o legatura" cu partidul, C.V. Tudor a reactionat vehement si i-a administrat conducatorului mineriadelor o sapuneala serioasa. "Sa uite de noi! Daca nu eram eu si avocatii PRM, Ion Iliescu n-ar fi semnat Decretul de gratiere din 15 decembrie 2004. Dar, recunostinta e o floare rara", a tunat liderul peremist. Indignarea acestuia a crescut exponential, ajungand la amenintari de genul "daca ma mai supara, dau cu el de pamant de nu se vede" si la promisiunea ca "nu-i mai pronunt numele de acum inainte".

Totusi, Corneliu Vadim Tudor nu s-a putut abtine sa nu aminteasca ajutorul pe care i l-a dat lui Cozma, scotandu-l din puscarie si la prima sa detentie. "Dezamagirea noastra este ca, in betia lui de cuvinte, Cozma a zis textual "ce am eu cu PRM, ce am eu cu Vadim?". Pai, el a fost membru de partid", si-a aratat presedintele peremist, inca o data, supararea. De altfel, C.V. Tudor are si o explicatie pentru comportamentul "naivului Miron Cozma": fostul lider al minerilor a fost eliberat din inchisoare pentru a-l infunda pe fostul sef al statului, Ion Iliescu. "Intregul delir verbal al lui Cozma, la iesirea din inchisoare, in care l-a atacat pe Iliescu de nenumarate ori, dar a ridicat-o in slavi pe Monica Macovei tot de nenumarate ori, ca si parada lui de inversunare anticomunista sunt semne clare ca omului i s-a facut un serios "instructaj", ca acestea au fost conditiile pentru a fi pus in libertate", a explicat senatorul PRM.

El s-a aparat spunand ca l-a ajutat pe acesta doar pentru ideea ca un lider sindical este trimis la inchisoare si pentru ca are "o sensibilitate pentru cei care muncesc din greu". in orice caz, PRM nu renunta sa-i ofere servicii juridice "Luceafarului huilei". Cel care l-a aparat pe Cozma in toate procesele de pana acum, senatorul peremist Viorel Dumitrescu, a declarat, ieri, ca il va reprezenta pe Miron Cozma si in ultima infatisare pe care o are saptamana aceasta, in dosarul mineriadei de la Costesti. De altfel, si C.V. Tudor a subliniat ca nu ii va cere avocatului sa renunte la caz: "nu sunt un om rau". Dumitrescu a tinut sa sublinieze faptul ca nu a stiut ce fel de declaratii avea sa faca Miorn Cozma dupa eliberare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.