Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, le-a spus marti celor de la putere, dupa adoptarea OUG privind rectificarea, sa nu-si faca iluzii ca vor reusi sa stranga bani la buget, subliniind faptul ca o impozitare mare va duce la evaziune fiscala.
Tariceanu a ironizat introducerea impozitului forfetar introducand in discursul sau un joc de cuvinte dintr-o epigrama a lui Pastorel Teodoreanu. "Daca domnul Boc s-ar duce la o administratie fiscala s-ar intalni cu contribuabilul care sta la ghiseu si care vine sa ii spuna functionarului de la ghiseu intr-o formula care este practic o butada: N-am venit ca am venit, am venit ca n-am venit. Ce vrea sa spuna acest lucru? Contribuabilul care este persoana fizica sau o firma ii spune functionarului n-am venit la dumneavoastra ca am venit la firma sau personal pe care sa il impozitati, ci am venit sa va spun ca nu am venit si ca atare nu aveti ce sa impozitati", a spus fostul premier. El a mai sustinut ca specialistii si oamenii din administratie sunt "speriati ca de bombe de deficitul bugetar prognozat de numai 4,6%", transmite NewsIn.

Fostul premier a mai avertizat ca majorarea impozitelor nu va duce la sporirea sumelor incasate la buget, ci, dimpotriva, la evaziune. "Ca sa incheiem tot cu ceva simpatic si nostim o sa va aduc aminte un adagio din Franta legat de fiscalitate care spune asa: <trop d'impôt, tue l'impôt> (prea mult impozit omoara impozitul, n.r.). Deci nu cumva sa va faceti iluzii ca noile masuri adoptate in privinta impozitului forfetar si a altor masuri de acest gen vor aduce vreun leu in plus la buget, vor aduce mai putini bani la buget, mai multa evaziune fiscala, si sanse mai mici pentru a vedea economia romaneasca redresandu-se", a conchis fostul premier.

Proiectul de aprobare a Ordonantei de Urgenta 34/2009 privind rectificarea bugetara a fost adoptat, marti, de Camerele reunite ale Parlamentului, cu 181 voturi favorabile, 88 "impotriva" si nicio abtinere, toate amendamentele sustinute in plen de liberali fiind respinse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.