Guvernul anunta, prin intermediul Biroului de presa, ca nu va reveni asupra prevederilor Ordonantei de Urgenta privind deconcentratele, eventualele modificari ale acesteia urmand sa fie facute in momentul dezbaterii acesteia in Parlament.
Sindicatele incep luni primele actiuni concrete de atacare a Ordonantei 37 privind descentralizarea institutiilor publice, considerand ca acest act normativ va avea consecinte grave pe piata muncii, a declarat luni presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, transmite NewsIn.

"In cursul zilei de azi (luni n.r.), vom lansa o intrebare oficiala Guvernului legata de Ordonanta 37. Aceasta ar fi trebuit dezbatuta public si, fiind de competenta Consiliului Economic si Social, trebuia discutata cu partenerii sociali. Conform procedurii, vom astepta 30 de zile, iar apoi, in functie de raspuns, vom ataca in justitie", a spus Hossu.

El a adaugat ca, tot luni, Cartel Alfa va trimite o interpelare Avocatului Poporului pentru a ataca Ordonanta ca neconstitutionala. In plus, peste doua saptamani, mai multe sindicate vor transmite Organizatiei Internationale a Muncii (OIM) o plangere referitoare la intentia statului de a subordona politic Inspectia Muncii.

Conducerea PNL a validat luni masurile preconizate pentru combaterea OUG prin care sunt schimbati sefii serviciilor deconcentrate - solicitarea catre Avocatul Poporului pentru atacarea la CCR, sesizarea Comisiei Europene pe acest subiect si suport juridic pentru cei afectati.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca OUG privind serviciile deconcentrate "risca sa scoata Romania din cadrul european in ceea ce priveste reforma in domeniul administratiei publice". "Astazi se va depune textul final la Avocatul Poporului", a precizat el.

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Andras Skazal, a declarat luni ca Ordonanta de Urgenta privind deconcentratele se resfrange asupra a 2.092 de functii publice din cele aproape 170.000 din sistem.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.