Elena Udrea spune, pentru Q Magazine, ca jumatate din banii care se fac in turismul romanesc sunt negri, ca bogatasi din Top 300 fac avere din hotelurile statului si ca i s-a transmis ca ar putea fi debarcata rapid din functie daca va incerca sa deranjeze anumite structuri.
Elena Udrea a declarat azi, pentru Q Magazine, ca turismul romanesc sufera de mai multe boli, la loc de cinste fiind banii negri care se fac in domeniu. "Cred ca vreo 40-50% din banii care se fac in turism, la noi, sunt negri, bani care nu trec prin contabilitate, nu sunt impozitati etc. si nu vorbim aici de afaceristi marunti, care inchiriaza camere cu ziua, ci de hoteluri mari si restaurante. Exista, de asemenea, tour operatori clandestini, care organizeaza sejururi la negru, iar o radiografie exacta a acestui fenomen are loc chiar in aceste zile, pentru ca, in urma introducerii tichetelor de vacanta, se produce un fenomen oarecum neasteptat: foarte multe firme clandestine se bulucesc sa intre in legalitate, pentru a avea acces la tichetele respective".

Udrea spune ca, la un moment dat, a discutat cu patronatele din turism despre eliminarea afacerilor la negru prin introducerea unor sisteme informatizate care sa prezinte permanent situatia exacta a locurilor de cazare, a gradului de ocupare a statiunilor, precum si a altor masuri menite sa elimine ilegalitatile. "In acel moment, pot sa va spun ca mi s-a transmis, textual, un mesaj care suna cam asa «Doamna, ati rezistat dumneavoastra 10 luni consilier la Cotroceni, dar aici nu rezistati nici 10 zile daca faceti asta»".


Despre autor:

Q Magazine

Sursa: Q Magazine


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.