Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la iesirea din sala unde se desfasoara Congresul UDMR, ca ramane cu regretul ca Uniunea nu este la guvernare, afirmand ca au fost conditii politice care au impiedicat acest lucru, transmite NewsIn.

Presedintele a spus ca ar fi dorit sa mai spuna cateva lucruri la congres, insa si-a dat seam ca depasise "timpul de bun simt pentru un invitat". "Ar mai fi fost destule de spus, printre care si de multumit pentru reactia pe care a avut-o UDMR dupa alegeri, cand a dorit sa fie parte a Guvernului alaturi de PDL. Au fost conditii care au impiedidicat acest lucru, conditii politice, dar eu raman cu regretul ca nu sunt la guvernare", a afirmat Traian Basescu.

Seful statului a mai precizat ca nu a formulat in discursul sau niciodata termenul de autonomie teritoriala.
Intrebat daca spera in sprijinul UDMR la alegerile prezidentiale, Traian Basescu a raspuns: "Nu. Cred ca mergeti prea departe. Din pacate, si ziaristii si foarte multi oameni politici sunt in campania prezidentiala. Romania are alte prioritati acum, criza economica".

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, presedintele PNL, Crin Antonescu si vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc participa la Congresul UDMR. La congres vor fi dezbatute propunerile de modificare a Statutului si Programului UDMR.

Printre invitatii din strainatate la congres se numara presedintele MSZP, Lendai Ildiko, presedintele MDF, David Ibolya, vicepresedintele FIDESZ, Nemeth Zsolt, vicepresedintele SZDSZ, Kovacs Kalman, precum si liderii partidelor maghiare din Slovacia - Csaki Pal, Ucraina - Gajdos Vilmos si doi secretari de stat din Ungaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.