Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat vineri, in cadrul conferintei internationale "Dreptul si criza", ca proiectele de Coduri au nesansa de a fi aduse in atentia publica intr-un an cu doua campanii electorale si ca, din acesta cauza, au fost percepute altfel.

Ministrul Justitiei a reafirmat, vineri, ca proiectele de Coduri nasc o serie de discutii. "Aceste proiecte au nesansa de a patrunde in sfera politica si in atentia societatii intr-un an cu doua campanii electorale", a mentionat Catalin Predoiu, cu precizarea ca acest aspect s-a vazut in modul in care proiectele si ministerul sunt intelese si percepute, transmite NewsIn.

Ministrul a subliniat faptul ca "este o greseala sa ne concentram doar pe cateva prevederi care nasc controverse", facand referire la prevederile din proiectul noului Cod Civil. "Din pacate, se uita ca, cel putin prin Codul Civil, se reglementeaza regimul proprietatii, contractele, institutii care aveau nevoie de modernizare si care, in prezent, sufera pana vor vedea lumina Monitorului Oficial", a declarat Catalin Predoiu, in cadrul conferintei "Dreptul si criza".

Predoiu a precizat ca "specialistii nu s-au implicat in dezbaterile pe marginea proiectelor de Coduri si au lasat teren gol speculatiilor politice". Ministrul a afirmat ca specialistii se pot implica si in acest moment, mai ales ca nu neaga faptul ca se pot aduce imbunatatiri si ajustari, in cadrul legal creat de Parlament.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, considera ca o "provocare" a momentului o reprezinta legislatia salarizarii, care trebuie modificata fundamental, dar cu acordul societatii si al asociatiilor profesionale. "Nu este usor de facut", a constatat Catalin Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.